Met je vriendinnen op reis? Ga op yogavakantie in Zwitserland!

  • Leestijd: 3 minuten
  • Elsa Govaarts

Met je vriendinnen de yogamat op, samen lange wandelingen maken door de natuur en eindeloos bijpraten met een drankje terwijl de zon achter de bergen ondergaat: het kan in Zwitserland, waar je in luxe retreats, heerlijke hotels en de adembenemend mooie natuur samen met je vriendinnen tot rust kunt komen. Wij zochten de leukste adressen uit voor een yoga-vriendinnenvakantie in Zwitserland.

Luxe retreat voor vrouwen

Een yogaweekend met alleen maar vrouwen? Dat kan zomers in het Zwitserse Arosa. Tijdens deze driedaagse vakantie dompel je je onder in yoga, wellness én de Zwitserse natuur. In dit weekend krijg je elke dag een yogales en een uitgebreide lichaamsmassage. Op zondag kom je met elkaar samen voor een wandeltocht in de indrukwekkende bergen van Arosa.

Tijdens dit wellnessweekend kom je werkelijk niets tekort. Je verblijft in het duurzame Valsana Hotel in Arosa waar alles aanwezig is om lichaam en ziel te verwennen. Het hotel is CO2-neutraal en alle kamers zijn sfeervol ingericht met natuurlijke materialen en Elky-natuurmatrassen. Met het prachtige uitzicht op de Obersee en de bergen, de gezonde keuken van Restaurant Twist en de spa met zwembad kom je volledig tot rust.

yogavakantie zwitserland

Extra yoga-oefeningen

Heb je behoefte aan wat extra tijd voor jezelf? Begin de dag dan met een van deze fijne meditaties. Heb je een lange wandeling gemaakt door de natuur? Sluit je dag dan af met deze yogaoefening tegen vermoeide benen of doe een serie om je rug, nek en schouders te ontspannen. 

La dolce vita in Zwitserland

Ook in Ticino, het meest mediterrane deel van Zwitserland, kun je een sprookjesachtige retraite boeken. Het Yoga Healing Retreat in het luxueuze Chiva Sun Holistic Healing Center bijvoorbeeld, waar je je naast yoga en meditatie ook te goed kunt doen aan de fijnste wellness behandelingen. Dit driedaagse retreat wordt in april, juni, augustus en oktober georganiseerd.

Tijdens dit retreat is er natuurlijk ook gelegenheid om te genieten van de omgeving. Ticino is de zuidelijkste deelstaat van Zwitserland. Je vindt er het beste van Zwitserland en Italië bij elkaar: het charmante Italiaanse dolce vita – bijna iedereen spreekt hier Italiaans – en de indrukwekkende Zwitserse meren en bergen.

Meebewegen op het meer

Als je aan Zwitserland denkt, dan kun je niet om de Zwitserse meren heen. Boek met je vriendinnen bijvoorbeeld een vakantie naar Lago Maggiore en verblijf in hotel Sass Grüm. Het hotel heeft een prachtig uitzicht over de oevers en brengt je direct in een staat van ontspanning.

En die ontspanning wordt nog vollediger met yoga. In dit gebied ligt namelijk de bijzondere yogawandelroute Sentiero dello yoga. Je volgt de yogawandelroute als ware het een Vinyasa flow vanaf de voet van de Monte Gambarogno: op negen zorgvuldig gekozen plekken tijdens je route doe je verschillende yogahoudingen. Denk aan de Zonnegroet in de ochtendzon terwijl je de vogels hoort zingen, een Utthitha Trikonasana met uitzicht over de bergen en een welverdiende Savasana in het bos aan het einde van je wandeling.

Hebben jullie juist zin in een vrolijke activiteit? Dan kun je ook kiezen voor supyoga! Terwijl je meebeweegt op het kabbelende water van het meer van Lugano, realiseer je je misschien wel dat dát de essentie van het leven is.


Yoga in Zwitserland

Heb je zin gekregen om een yoga-vriendinnenvakantie in de Zwitserse natuur te boeken? My Switzerland biedt verschillende yoga- en wandelvakanties waarmee jij en je vriendinnen helemaal tot rust komen. Bekijk de wellnesshotels, yogalessen en wandelroutes op de website.

Beeld: Sass da Grüm, Yoga ©Zwitserland Toerisme / Daniel Loosli

Beeld: SUP Yoga op het Lago Maggiore bij Agno ©Zwitserland Toerisme / Silvano Zeiter

Delen via:
26 april 2021

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief