nietgratis

Yoga bootcamp – week 3

Variaties op de basishoudingen

In week 3 maken we van de basishoudingen wat zwaardere oefeningen. Warm voordat je aan de les begint alvast op met een paar Zonnegroeten.

Ben je nog niet toe aan moeilijkere oefeningen? Dan kun je ook nog wat langer oefenen met de houdingen uit week 1 of 2. Het doel is niet om alle uiteindelijke oefeningen binnen 6 weken te beheersen, maar om regelmaat te brengen in je practice: het op de mat gaan staan.

Je kunt de serie ook stap voor stap aanpassen. Heb je bepaalde houdingen onder de knie? Doe dan die variatie met Danielle mee. Bij oefeningen waar je nog moeite mee hebt kun je de basishouding nog even aanhouden.

Bij twijfel: probeer het gewoon! Vaak kun je meer dan je denkt. Het is goed en leuk om te observeren hoe je reageert op nieuwe houdingen. Wat doet het met je als je een nieuwe houding lastig vindt? Ook zelfreflectie is onderdeel van yoga. Jouw reactie op de mat weerspiegelt vaak hoe je naast de mat omgaat met (lastige) situaties.

Yoga bootcamp challenge

Wat is de yoga bootcamp? Dat lees je hier.

Doe de andere lessen mee:

 • Week 1 (waarin Danielle je de 8 basishoudingen leert)
 • Week 2 (waarin we de houdingen herhalen)

Online training Slank met yoga

Meer lessen van yogadocente Danielle Raats? In de online training Slank met yoga leer je hoe je fit, slank en gezond kunt worden met yoga en meditatie.

Ontdek hoe je gezonde keuzes maakt op gebied van beweging, ontspanning en voeding en volg online yogalessen van Danielle: actieve Yang-lessen afgewisseld met ontspannende Yin-sessies. Zo leer je in 7 weken (of meer) oude gewoontes loslaten, zelfvertrouwen opbouwen en kiezen voor een gezond eetpatroon. Naast de video’s krijg je recepten, achtergrondinformatie en reflectievragen.

NAAR DE TRAINING

-
Reacties:
 • fief

  Al vanaf 1e week doe ik mee - als ervaren yogi. Omdat ik nieuwsgierig ben naar deze contraditio in terminis: yoga bootcamp. Had gehoopt dat week 3 langer dan week 2 zou duren. Niet het geval. Wel zijn de oefeningen iets intensiever. En ik heb dus week 2 en 3 achter elkaar gedaan. Werkte beter voor mij. Daarom 3 sterren. Voor een intermediate of iets meer ervaren yogi is dit echt te weinig uitdagend op alle vlakken. Ik vind het overigens wel een erg leuk concept!

 • Yoga Magazine

  Hi Fief, leuk dat je meedoet! En goed te horen wat je ervan vindt. Het stapelen van video's werkt inderdaad goed: zo bepaal je je eigen niveau en kun je de practice als ervaren yoga iets zwaarder maken. Met les 1 of 2 beginnen is sowieso fijn, om lekker op te warmen en je de oefeningen nog meer eigen te maken. Succes!

 • Sandra

  Ik had verwacht dat het deze week weer langer zou zijn dan week 2. Week 1 was 9 minuten, week 2 was 12 minuten, dus ik had gedacht dat het deze keer 15 minuten zou zijn, dat het steeds langer zou duren. Verder vind ik het jammer dat de zonnegroet(en) er niet bij zitten, in de routine. Nu wordt er gezegd dat je die zelf van tevoren mag doen om op te warmen. In week 1 en 2 zat die er wel bij. Ik was over week 1 en week 2 erg tevreden, maar deze week een stuk minder.

 • Yoga Magazine

  Hi Sandra, leuk dat je meedoet aan de bootcamp! Goed te weten dat het van jou, en van sommige andere deelnemers, iets uitgebreider of langer had gemogen. Om op te warmen kun je les 1 (of 2) nog eens doen, voordat je met de video van week 3 of week 4 begint. Hierdoor warm je op met Zonnegroeten en de basishoudingen, en maak je je de oefeningen nog meer eigen. Zo kun je zelf lessen stapelen. Succes!

 • Yolande

  Een stukje pittiger, ik dacht ook dat het nu langer zou duren maar geen probleem. Ik doe standaard week 1 erbij en heb ik meer tijd doe ik ze lekker alle 3 achter elkaar. Ben nu al nieuwsgierig naar week 4. vind het een mooi concept programma. Vind het voor iedereen toegankelijk, begrijpelijk dat er een middenweg is gekozen qua moeilijkheidsgraad. Volgend seizoen kan er misschien voor 2 niveau's worden gekozen.

 • Heleen Peverelli

  Ik vind het fijn dat het maar 9 minuten duurt; daardoor hou ik het veel langer vol. Ik volg het nu drie weken trouw, en ik kijk uit naar deel 4 morgen!

 • Marieke

  Wat leuk om zo mee te doen. Ik ben nu bij week 3 en ik vind het ideaal dat de week video's niet langer zijn, nu zijn ze combineerbaar.

 • Paro

  Ik vind de lessen van Myrna en Danielle leuk om mee te doen. Ik doe het best vaak. En dan wordt dat Shanti deuntje al snel irritant. Dat mag van mij eraf.

 • Kirsten

  Heel handig om les 1+2+3 achter elkaar te doen. Mooie warming up met les 1 en daarna fijne les lengte met 2 en 3 achter elkaar. Fijne, rustige uitleg van danielle

LAAT EEN REACTIE ACHTER: