Meditatieoefening tegen stress + 3 tips

Spiritueel leider Sri Sri Ravi Shankar is de oprichter van Art of Living, een beweging die streeft naar een wereld met meer rust en minder stress. Wat het beste werkt tegen stress? Juist: yoga en meditatie. 3 vragen aan Sri Sri + een meditatie voor thuis.

sri sri ravi shankar meditatie

1. Wat maakt meditatie tot zo’n krachtig middel tegen stress?

‘Meditatie is voedsel voor de ziel. Het geeft de diepste rust in de kortste tijd. Tegelijkertijd laadt het je op en verhoogt het je energieniveau. Het is de weg van geluid naar stilte, van beweging naar verstilling. Doe meditatie na de yoga: lichaam en geest zijn dan klaar voor rust.’

2. Mediteren, hoe doe je dat?

‘Door los te laten en alles wat er bovenkomt, toe te laten: ook het negatieve. Wat je weerstaat, blijft bestaan. Wat je verwelkomt, zal verdwijnen.’

3. Wat zijn je tips om te (leren) mediteren?

‘Meditatie kun je het beste doen na yoga. Lichaam en geest zijn dan klaar voor rust. En zorg voor genoeg slaap, zodat je je meditatie niet gebruikt als een powernap.’


Zelf ervaren wat meditatie doet? Op 17 juni geeft Sri Sri op het Amsterdamse Museumplein een bijzondere meditatiesessie, kijk op indiainnl.nl.

Op 15 en 16 juni kun je een uitgebreidere workshop van Sri Sri doen bij Art of Living.

Meditatie-oefening van 7 minuten voor thuis

Doe mee met deze geleide meditatie van Sri Sri Ravi Shankar.


Nieuw: online Anti-stress training

Beter omgaan met stress? Samen met de bekende yogadocent Johan Noorloos en de beste experts ontwikkelden we de nieuwe Anti-stress training. In deze online training leer je wat stress precies is, hoe je je stressbronnen kunt herleiden, hoe je er beter mee om kunt gaan en hoe je stress kunt verminderen. Met yoga, mindfulness en meditatie, plus achtergrondinformatie over de fysiologische en psychologische kant van stress.

Johan en de gastyogadocenten delen bijzondere eye openers, praktische tips en relaxte en meer actieve yogalessen (van Yoga Nidra tot Restorative yoga).

NAAR DE TRAINING

-
Reacties:
  • Suzanne Dwarka

    heel goed dat de basis uiteg van mediteren wordt aangegeven..ook het hoe..en wanneer te doen

  • Edy

    Jammer dat je maar 2,5 min te horen krijgt ipv 7 minuten.

  • Janna

    Fijn om te zien dat meditatie zoveel meer aandacht krijgt de laatste jaren, want het helpt echt om jezelf los te maken van de drukte en gekte waar we some in verzeilt raken. De combinatie met yoga is het krachtigst naar mijn idee, en het kan zelfs echt grote effecten hebben wanneer je uit de dagelijkse verplichtingen stapt en al je tijd volledig aan yoga, meditatie en jezelf besteed - zoals tijdens een yoga retreat. Het is niet voor niks dat de yoga retreats ook steeds populairder worden. Mocht je nog een aanrader zoeken: ga naar Ocean & Yoga in Portugal! Jana neemt je fijn bij de hand en leert je verschillende meditatie oefeningen, laat je in contact komen met de natuur en heeft prettige yoga lessen. Haar retreats zijn vaak gecombineerd met surf; wat niet alleen heel veel plezier betekent, maar wat je - net als meditatie - ook in het 'hier en nu' brengt. Super leuke en begrijpelijke combi! Wilde ik graag met jullie delen ;-)

LAAT EEN REACTIE ACHTER:

Leer alles over Ayurveda op Sri Lanka