Reinig je lichaam en geest met Ksepana mudra

  • Leestijd: 2 minuten
  • Jasmijn Demmer

Ben je bezig met afvallen of wil je je lichaam een dagelijkse reinigingskuur geven? Ksepana helpt vooral om je huid, darmen en longen van afvalstoffen te bevrijden. En het fijne is: deze afvalstoffen komen vrij doordat Ksepvara mudra meer positiviteit in het lichaam brengt. Niet alleen fijn voor het ontgiften, ook voor je humeur!

Ksepana mudra wordt beoefend om symptomen die gerelateerd zijn aan angst, depressie of slapeloosheid te verminderen en te genezen. Deze mudra brengt positiviteit in het lichaam en helpt bij het opruimen van blokkades. Deze mudra helpt je om dat weg te laten stromen wat je niet meer nodig hebt. Hierdoor worden spanningen verminderd. Ksepana mudra staat dan ook symbool voor ‘loslaten’ en wordt voornamelijk beoefend als onderdeel van meditatie of pranayama, maar kan ook gebruikt worden in yogahoudingen.

Ksepana mudra

Zo doe je Ksepana mudra

Breng de handpalmen tegen elkaar en strengel de vingers en duimen ineen, maar laat de wijsvingers omhoog wijzen. De linkerduim rust over de rechterduim en niet andersom. Adem een paar minuten ontspannen en regelmatig door. Integreer Ksepana mudra in je meditatie, pranayama of yogaoefeningen (bijvoorbeeld in de Krijger I of de Godin). 

Oefen mudra’s op Yoga by Happinez

Wil je oefenen met de mudra’s in de praktijk? Volg dan eens deze yogales met mudra’s en affirmaties op Yoga by Happinez.

DOE MEE OP YOGATV

 

Delen via:
12 oktober 2022

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief