nietgratis
Het vierde chakra – yoga voor je hartchakra

Het vierde chakra – yoga voor je hartchakra

4.754 weergaven
Bewaar als favoriet

Hij was razend populair: de Chakra Nieuwjaarschallenge 2022 die we samen met yogadocent Nanda van Praag maakten. Nu vind je de heerlijke lessen van Nanda ook op Yoga by Happinez. Deze hartverwarmende les staat in het teken van het vierde chakra, je hartchakra.

Practice voor liefde en compassie

Deze les staat in het teken van het element lucht. Samen met Nanda doe je de Deep Yogic breath voor verbinding tussen je hoofd, hart en buik. Je richt je aandacht op het centrum en op compassie voor jezelf en anderen, op verbinding met hogere frequenties en op spiritualiteit zonder het contact met de grond en aarde te verliezen. In deze les stimuleer je onder andere de meridianen van hart en longen via de armen, schouders en borstopeners. Een zachte en heerlijke les! Nanda zingt de mantra “Jyotir Aham” – Ik ben licht – en sluit af met een Metta meditatie voor liefdevolle vriendelijkheid en onvoorwaardelijke liefde.

Voor deze les heb je nodig: een yogablok, een yogariem (of sjaaltje), een dekentje voor de Savasana en eventueel een meditatiekussen.

Het hartchakra

Thema’s die bij het hartchakra horen zijn zelfacceptatie, genezing en je verbonden voelen met de ander vanuit een diepere kern van vrede en licht in jezelf. Doordat je je verbindt met dit ware zelf, kun je onnodige bindingen en onbelangrijke zaken loslaten. Het element lucht hoort bij het hartchakra (de adem die ons allen verbindt). Alle Pranayama-oefeningen houden direct verband met je vierde chakra. Problemen met je luchtwegen of longen of met je immuunsysteem wijzen op verstoringen in de dit chakra.

Kleur en mantra

Bij ieder chakra horen andere eigenschappen, zoals een andere kleur en een andere mantra. Bij het vierde chakra – Anahata Chakra – Hartchakra is dat ‘Ik verbind mezelf’. De Sanskriet naam is ‘Yam’ en de kleur is groen.

Wil je meer weten over de docent Nanda van Praag? Bekijk dan ook haar docentpagina of volg haar op Instagram.

44 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief