nietgratis
Yin yoga voor zelfliefde

Yin yoga voor zelfliefde

489 weergaven
Bewaar als favoriet

Een mooie Yin practice waarin je met behulp van affirmaties de liefde voor (en in) jezelf weer gaat ervaren.

Keer terug naar je ware natuur

‘Onze ware natuur is liefde en vrede. We hebben alleen aangeleerd daar vanaf te wijken’, vertelt Irene. Juist door zelfliefde te beoefenen en jezelf eraan te herinneren dat je mild kan zijn voor jezelf, ontstaat er veel meer rust en ruimte.

In deze Yin les ga je aan de slag met affirmaties. Deze liefdevolle affirmaties helpen je om de liefde voor en in jezelf weer te voelen en schuldgevoelens (die je vooral aangeleerd hebt) achter je te laten. Wanneer schuldgevoelens lang worden meegedragen, stroomt het leven niet meer moeiteloos door je heen. Irene herinnert je eraan dat er in bepaalde situaties die zich hebben voorgedaan geen goed of fout was. Je deed wat je kon. Vanuit dat perspectief kan je zachter voor jezelf zijn. En in die staat van zijn te rusten en terug te keren naar de liefde die je daadwerkelijk bent.

In deze avondyoga serie sluit Irene af met een prachtige mantra op haar gitaar, de Medicine Buddha Mantra:

Teyata Om Bekanze Bekanze Maha Bekanze Radza Samudgate Soha‘.

Over deze Yin ‘zelfliefde’ les

In deze Yin les voor zelfliefde komen onder andere de Vlinder en de Catterpillar aan bod. In elke houding benoem je affirmaties voor zelfliefde.

De affirmaties in deze les komen uit het boek ‘Be Happier than the Dalai Lama’ van José Antonio Manchado. Wil je meer weten over Tibetaanse teachings voor vrede, geluk en vrijheid? Kijk dan eens naar het Mundo Armonia project van José. Hier deelt hij events en cursussen omtrent dit thema.

Voor de les is het fijn om de volgende props te hebben:

  • Een yogamat
  • Een meditatiekussen
  • Een Bolster
  • En deken voor de eindontspanning

Irene over de kracht van yoga

Yoga leerde Irene te omarmen wat er is. ‘In plaats van afleiding te zoeken of me te verzetten tegen gedachten en onaangename sensaties, kan ik nu naar binnen gaan en de dingen gewoon laten zijn. Laat het maar even helemaal bestaan, zonder precies te willen weten wát je voelt. Zodra je deze innerlijke sensaties toelaat en accepteert, ontstaat er ruimte voor heling en kunnen waardevolle inzichten als vanzelf omhoog komen.’

Meer lezen over Irene? Bekijk haar docentpagina. Daar vind je ook haar andere yogalessen. Of laat je meevoeren door haar favoriete muziek op Spotify. Neem ook eens een kijkje op haar website.

 

Kledingcredits:

Beha van Manduka, top van Lune Active en legging van Yogamii via Yoga Specials

7 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief