nietgratis
Yoga Nidra

Yoga Nidra

46.756 weergaven
Bewaar als favoriet

Yoga Nidra is ‘de yoga van de slaap’. Je lichaam komt in de toestand van slapen (nidra), maar je geest blijft helder en wakker (yoga).

Yoga Nidra is in de zestiger jaren door ontwikkeld door Swami Satyananda van de Bihar School of Yoga, buiten India ook bekend als Satyananda Yoga. Het is echter niet zomaar een ontspanningsoefening: het is een oefening in spirituele ontwikkeling. Deze Pratyahara-techniek (wat ‘het terugtrekken van de zintuigen’ betekent) werkt diep in op de subtielere lagen van het bewustzijn, het bewustzijn tussen waken en slapen, een toestand die je normaal gesproken alleen bereikt in diepe slaap. Met een bodyscan ga je alle delen van je lichaam langs.

Maaike Chavanu geeft les volgens de Satyananda yogatraditie en laat je kennis maken met een officiële Yoga Nidra™, een van haar favoriete oefeningen. Al in 1989 maakte Maaike kennis met Yoga Nidra, sindsdien is het een vast onderdeel van haar dagelijkse sadhana. Na afloop bruis je weer van de energie! Ook als reflectiemoment aan het einde van de dag werkt het uitstekend om alle spanning van de dag los te laten.

Wat is Yoga Nidra precies?

Lees hier alles over deze bijzondere vorm van yoga.

94 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief