nietgratis
Meditatie voor zelfliefde

Meditatie voor zelfliefde

8.054 weergaven
Bewaar als favoriet

Deze Kundalini yoga- en meditatieles bestaat uit ademhalingsoefeningen (pranayama), oefeningen voor je rug (of ruggengraat) en eindigt met een Hawaiiaanse mantra die je met Erica Jago mee kunt zingen. Deze ho’oponopono mantra leert je lief te hebben, te vergeven en dankbaar te zijn. Erica vervolgt deze mantra met de Kirtan Kriya Saa, Taa, Naa, Maa.

Een prachtige les met oefeningen voor wie wat meer zelfliefde of zelfcompassie kan gebruiken (om dit liefdevolle gevoel vervolgens de wereld in te kunnen sturen).

Hoe de Kirtan Kriya je jong houdt

Wist je dat de Kirtan Kriya (mantra) Saa, Taa, Naa, Maa  je bewezen jong houdt? In de Verenigde Staten wordt door de Alzheimer’s Research and Prevention Foundation onderzoek verricht naar Kundalini yoga. De directeur van het instituut, de tot het Sikhisme bekeerde Amerikaanse arts Dharma Singh Khalsa, schrijft in zijn boek Brain Longevity 
dat Kundalini ideaal is voor de hersenen, omdat het gebruikmaakt van alle vijf basis elementen van yoga: ademhaling, houdingen, mantra’s, mudra’s (vingerposities) en mentale focus.

Met behulp van mri-scans heeft hij 
de hersengebieden in kaart gebracht die geactiveerd worden door een eeuwenoude Kundalini-oefening die Kirtan Kriya wordt genoemd. Deze oefening is deel van de les van Erica Jago.  Hoe het allemaal precies zit, lees je hier.


Online training: Blijf jong met yoga

Geïnspireerd geraakt? Volg dan de nieuwe online training Blijf jong met yoga. In zeven weken leer je hoe je je hormonen in balans houdt en krijg je Kundalini-, Yin- en Vinyasa yogaseries aangeleerd die speciaal zijn ontwikkeld om je jong en vitaal te houden. Gemaakt door hormoonyoga-expert Sylvia Mullaart, met gastdocenten Kundalini yogi Marieke de Lange, Ayurvedisch consulent Victoria Hyndman en Yindocent Skadi van Paasschen. Doe een gratis proefles van Sylvia of lees hier meer over de training.

10 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief