nietgratis
In balans met Hatha yoga

In balans met Hatha yoga

3.117 weergaven
Bewaar als favoriet

Je lichaam en adem leren beheersen, dat zijn de belangrijkste pijlers van Hatha yoga. Uit deze toegankelijke yogastroming zijn veel andere, ‘hippe’ vormen voortgekomen. Goede zaak of niet? ‘Goed en fout zijn zaken van het ego. In Hatha probeer je dat juist los te laten.’ Heb je de eerste les van Irene Poell gevolgd? Dan is ‘In balans met Hatha yoga’ een mooi vervolg.

Over de docent

Irene Poell is yogadocent en gespecialiseerd in Hatha yoga en Zwangerschapsyoga. Yoga reikt voorbij de fysieke houdingen en kan een grote impact hebben op je leven. Daarom wil Irene in haar lessen een totale beleving geven, telkens weer.

Voordat Irene yogadocent werd, was ze als danseres en dansconsulent intensief bezig met moderne dans. Haar eerste kennismaking met yoga was in Amsterdam, waar ze een aantal jaar yogalessen volgde. Ze stopte hiermee om ruimte te maken voor andere yogastijlen.

Rust en vertrouwen

In haar lessen biedt Irene je graag alle aspecten van yoga aan: van asana tot filosofie, en van pranayama tot chakra. Een ander belangrijk onderdeel in haar yogalessen is de zwangerschap. Irene ziet dit als een magische periode in het leven, waarbij je meer toegang hebt tot je lichaam en intuïtie. Yoga geeft rust en vertrouwen, verdiept het contact met je kindje en is een complete voorbereiding op de geboorte.

Yoga is voor Irene dé weg naar binnen, waar je mag observeren, onderzoeken en mag zijn wie je werkelijk bent. Haar dagelijkse beoefening varieert van asana’s tot in stilte zitten. Irene neemt elke dag een moment om in te checken met haar lichaam en haar innerlijke stem, zodat ze erachter komt wat ze die dag nodig heeft. ‘Daarna gaat de rest vanzelf. De vruchten van yoga tonen zich in mijn leven.’

Lees meer over Irene Poell op haar docentpagina of kijk op: yogairenepoell.nl.

32 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief