Irene Poell Irene Poell
Irene Poell

Irene Poell


Irene Poell is yogadocent en gespecialiseerd in Hatha yoga en Zwangerschapsyoga. Yoga reikt voorbij de fysieke houdingen en kan een grote impact hebben op je leven. Daarom wil Irene in haar lessen een totale beleving geven, telkens weer.

Voordat Irene yogadocent werd, was ze als danseres en dansconsulent intensief bezig met moderne dans. Haar eerste kennismaking met yoga was in Amsterdam, waar ze een aantal jaar Hatha yogalessen volgde. Ze stopte hiermee om ruimte te maken voor andere yogastijlen.

Meer voelen en minder prestatie

Het grote keerpunt in haar leven kwam toen ze moeder werd. Vanaf dat moment voelde Irene dat ze anders wilde omgaan met haar lichaam; meer vanuit voelen en minder vanuit prestatie en vorm. Met het moederschap kwam ook de intrinsieke behoefte om zichzelf te gaan verdiepen in yoga. Irene volgde de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte in Bilthoven. Deze periode bracht haar naast veel kennis ook een diepere relatie met zichzelf. ‘Ik heb altijd een sterke drang gevoeld naar vrijheid, maar ik wist nooit hoe ik dit kon creëren voor mijzelf. Ik zocht vrijheid in de wereld om mij heen. Inmiddels ervaar ik vrijheid in mijzelf.’

De weg naar binnen

In haar lessen biedt Irene je graag alle aspecten van yoga aan: van asana tot filosofie, en van pranayama tot chakra. Een ander belangrijk onderdeel in haar yogalessen is de zwangerschap. Irene ziet dit als een magische periode in het leven, waarbij je meer toegang hebt tot je lichaam en intuïtie. Yoga geeft rust en vertrouwen, verdiept het contact met je kindje en is een complete voorbereiding op de geboorte.

Uiteindelijk is yoga voor Irene dé weg naar binnen, waar je mag observeren, onderzoeken en mag zijn wie je werkelijk bent. Haar dagelijkse beoefening varieert van asana’s tot in stilte zitten. Irene neemt elke dag een moment om in te checken met haar lichaam en haar innerlijke stem, zodat ze erachter komt wat ze die dag nodig heeft. ‘Daarna gaat de rest vanzelf. De vruchten van yoga tonen zich in mijn leven.’

Wil je meer weten over Irene Poell? Ga na haar website yogairenepoell.nl of volg haar op Instagram op @yogairenepoell.

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief