nietgratis
Het zesde chakra – yoga voor je voorhoofdchakra

Het zesde chakra – yoga voor je voorhoofdchakra

3.262 weergaven
Bewaar als favoriet

Hij was razend populair: de Chakra Nieuwjaarschallenge 2022 die we samen met yogadocent Nanda van Praag maakten. Nu komen de heerlijke lessen van Nanda ook op Yoga by Happinez. Deze yogales staat in het teken van het zesde chakra, je voorhoofdchakra .

Yogales voor inzicht en intuïtie

Vandaag beginnen we met de Kapalabhati (Vuurademhaling) en de afwisselende neusademhaling (Anulom Vilom) om beide hersenhelften in balans te brengen. Dit is een zachte les die goed is voor je hormoonbalans. Nanda start met een soepele flow gericht op het onveranderlijke bewustzijn versus de veranderlijke werkelijkheid. De les zal je inzicht en wijsheid geven. Ook vandaag zingt Nanda een mantra: Om Bhanavé Namaha. Deze mantra gaat over bewustzijn, zien, doorzien en werkelijkheid zien, los van jouw gekleurdheid en interpretatie.

  • Voor deze les heb je nodig: een yogablok, een dekentje en eventueel een meditatiekussen.

Over het zesde chakra, het voorhoofdchakra

Dit chakra, ook wel het derde oog genoemd, gaat over waarnemen; met je ogen, maar ook met je intuïtieve weten en zien via het derde oog. Daarom wordt dit chakra ook vaak het derde oog genoemd. Kenmerken van dit chakra zijn scherpzinnigheid, helder denken en logica. Of, als er een disbalans is, een tekort daaraan, een afwezig gevoel en warrigheid. Een slecht functionerend zesde chakra kan zich uiten in onscherpe waarneming, vermoeide ogen en nachtmerries.

Kleur en mantra

Bij ieder chakra horen andere eigenschappen, zoals een andere kleur en een andere mantra. Bij het zesde chakra – Ajna Chakra – Voorhoofdchakra is dat ‘Ik zie’. De Sanskriet naam is ‘Om’ en de kleur is paars.

 

Wil je meer weten over de docent Nanda van Praag? Bekijk dan ook haar docentpagina of volg haar op Instagram.

25 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief