nietgratis
Het zevende chakra – meditatie voor je kruinchakra

Het zevende chakra – meditatie voor je kruinchakra

3.052 weergaven
Bewaar als favoriet

Hij was razend populair: de Chakra Nieuwjaarschallenge 2022 die we samen met yogadocent Nanda van Praag maakten. Nu komen de heerlijke lessen van Nanda ook op Yoga by Happinez. Deze yogales staat in het teken van het zevende chakra, je kruinchakra .

Chakrameditatie

In deze chakrameditatie leidt Nanda je bewustzijn langs alle chakra’s van het wortelchakra naar de kruin met behulp van mudra’s, handoplegging en kleurvisualisatie. Gekoppeld aan de ademhaling herhaal je de mantra’s en affirmaties zodat je opnieuw de energie en kwaliteit van ieder chakra ervaart en laat stromen. Aan het eind van deze meditatie ervaar je jezelf als geheel en compleet persoon met alle lagen in balans en verbonden.

  • Voor deze les heb je nodig: een dekentje en een meditatiekussen.

Kruinchakra

Het kruinchakra wordt gezien als de zetel van verlichting en de bron van bewustzijn. Het vertegenwoordigt het loslaten van het ego en eenheid met het universum. Innerlijke rust en een gevoel van gelukzaligheid zijn tekenen van een goed werkend zevende chakra. Depressie of eenzaamheid, bijvoorbeeld, tonen een slecht functionerend kruinchakra. Meditatie is de manier om aandacht aan dit chakra te geven. Daarom neemt Nanda je vandaag mee in een bijzondere meditatie.

Kleur en mantra

Bij ieder chakra horen andere eigenschappen, zoals een andere kleur en een andere mantra. Bij het zevende chakra – Sahastrara Chakra – Kroonchakra /Kruinchakra is dat ‘Ik weet’. De kleur is violet.

 

Wil je meer weten over de docent Nanda van Praag? Bekijk dan ook haar docentpagina of volg haar op Instagram.

26 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief