Marrigje van Roessel Marrigje van Roessel
Marrigje van Roessel

Marrigje van Roessel


Marrigje van Roessel is een gedreven en enthousiaste Pilatesdocent. Ze geeft online les via haar eigen website en op haar Instagram-account plaatst ze dagelijks oefeningen die door tienduizenden mensen over de hele wereld worden gevolgd. En nu deelt ze haar inspirerende lessen ook op Yoga by Happinez!

Over Marrigje van Roessel

Na haar studie aan de balletacademie in Amsterdam werkte Marrigje jarenlang als danseres en op haar zestiende gaf ze al les. Tot ze op een gegeven moment Pilates ontdekte en besloot Pilatesdocent te worden. Ze volgde verschillende Pilates-opleidingen in binnen- en buitenland en inspireert haar trouwe leerlingen, waaronder haar eigen moeder, al jaren.

Marrigje: ‘Pilates sprak me aan omdat je het heel intens ervaart. Het geeft je een krachtig lichaam maar het maakt je ook krachtig van binnen, dat is het mooie ervan. Het verbetert je houding, coördinatie, kracht, flexibiliteit, balans én adem. Je voelt je zelfverzekerder, je loopt rechtop en je zit op de juiste manier achter je bureau, zonder rugpijn. Je voelt je veel beter omdat je in een betere conditie bent.’

Marrigje: ‘Pilates is toegankelijk voor jong en oud. Iedereen kan het op zijn eigen niveau doen en je kunt zelf je doelen bepalen. Waar de een van zijn rugpijn afkomt met Pilates, wordt de ander slanker en zelfverzekerder. Het is niet voor niets dat veel topsporters, zoals bijvoorbeeld David Beckham, aan Pilates doen!’

Pilates is the complete coordination of mind, body and spirit

Pilates is veel meer dan alleen maar het trainen van een sterk lichaam, vindt Marrigje: ‘Het gaat in de basis over het verbeteren van je houdingen, het verbeteren van je balans en je coördinatie. Maar je gaat je er ook mentaal beter door voelen. En de aandacht die je nodig hebt om de oefeningen goed uit te voeren geeft het ook een meditatief karakter. Dat is het mooie aan Pilates. Het is alles in één en precies zoals de bedenker van Pilates, Joseph Pilates, ooit zelf zei: “Pilates is the complete coordination of mind, body and spirit”.

Meer weten over Marrigje van Roessel? Bekijk haar website of volg haar op Instagram.

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief