Djilani Sprang-Purperhart Djilani Sprang-Purperhart
Djilani Sprang-Purperhart

Djilani Sprang-Purperhart


Djilani Sprang-Purperhart is afgestudeerd medisch-antropoloog en socioloog, yogadocent, personal coach en auteur. Verbinding is het belangrijkste uitgangspunt in zijn werk.

Mijn eerste leermeester is hét leven

Na het behalen van zijn Mastergraad aan de universiteit was Djilani nog lang niet uitgeleerd. Hij wilde leven met een grijns van oor tot oor, een jonge geest en een vitaal lichaam. De teacher training was de beste keuze van zijn leven. Na zijn opleiding en het geven van honderden lessen wist hij het zeker: hij was verliefd geworden op yoga.

Troost in de Kindhouding

Zonder van het bestaan af te weten, zocht Djilani troost in de Kindhouding. Een intuïtieve pose om te voelen dat hij gedragen werd in het verlies van zijn twee dochters, een eeneiïge tweeling van 8 en 24 dagen. Het was de enige manier om rustig te worden en naar binnen te keren. Het lezen over Egyptische yoga en Balasana, de Kindhouding, bracht hem zo veel herkenning dat Djilani zonder zelf één yogales gevolgd te hebben aan een teacher training begon.

Eclectisch, toegankelijk en minimalistisch

Zijn achtergrond in wetenschap en de nodige straatwijsheid die hij heeft opgedaan beïnvloeden zijn manier van lesgeven. Hij heeft een eclectische, toegankelijke en minimalistische methode ontwikkeld gericht op lichaam en geest. Inspiratie haalt hij uit Raja yoga, Tantra, Kemetic yoga, Psychologie, Functional Fitness en Martial Arts. Djilani ziet yoga als middel voor swadyaha, zelfonderzoek. Zijn lessen, congressen en workshops zijn een toevluchtsoord voor zelfstudie en persoonlijke groei.

Meer over Djilani Sprang-Purperhart

Wil je meer weten over Djilani? Ga naar zijn website yogawithdjilani.com of vind hem op Instagram via @djilaniwithabeard.

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief