Wat wil je écht? 4 workshops om dit voorjaar te volgen

  • Leestijd: 3 minuten
  • Yoga by Happinez

In samenwerking met Iederal

Wil je werken aan je persoonlijke groei? Symbolisch gezien is de lente hiervoor de juiste tijd. Het voorjaar staat namelijk voor nieuw leven. Ga daarom eens rustig zitten, volg je ademhaling en luister naar je gevoel: wat wil je écht?

Wat wil je nou echt met je leven? We vergeten vaak het ons af te vragen. Vooral omdat de huidige maatschappij gefocust is op carrière, zekerheden, verplichtingen en materiële rijkdom. Toch kun je je leven door een ingrijpende gebeurtenis, een persoonlijk inzicht of een inspirerende reis ineens vanuit een ander perspectief zien. Je wilt er een nieuwe richting aan geven. Maar hoe begin je?

Zoek verdieping

Een verdiepende workshop kan een mooi startpunt zijn. Het kan je helpen om contact te maken met je diepere zelf. Het enige wat je hiervoor nodig hebt, is er ook daadwerkelijk tijd voor maken. Want alles in jou om je diepste wens neer te zetten, is er al. Ook leuk om samen te volgen, bijvoorbeeld met een vriend(in).

1. Creëer jouw visie-moodboard – Dromen en verlangen

Wat wil je verwelkomen in je leven? Breng je verlangens eens in beeld met een visie-moodboard. Door je dromen en doelen te visualiseren, zet je je verlangens kracht bij. Nog krachtiger is afbeeldingen uitzoeken die voor jou symbool staan voor die verlangens. Beelden waarmee je een diepe connectie hebt.

In deze workshop leer je hoe je je intuïtie aanspreekt, waardoor diepe, soms nog sluimerende verlangens naar boven komen. Je maakt die verlangens ‘echt’ door ze af te beelden op een moodboard, en geeft jezelf houvast om naartoe te werken. Uiteindelijk geeft je moodboard een duidelijk beeld van waar je behoefte aan hebt. Wat je belangrijk vindt en welke kant je op wil.

Deze workshop wordt gegeven op 7, 12, 13 en 25 april in Arnhem, Tilburg, Den Haag en Utrecht.

2. Schrijf je lied – Geef je dromen een eigen wijs

Muziek maken kan ook helpen jezelf te uiten. En nee, je hoeft geen talent te hebben. Het gaat erom hoe jij dromen en verlangens omzet in woorden en klanken. Zo uit je wat er in je zit. Je wordt hierbij begeleid door Iris Penning, de stadsdichter van Eindhoven. Samen ga je een eigen songtekst creëren en uiteindelijk ook zingen.

Deze workshop wordt gehouden op 12, 18, 20 en 24 april in Arnhem, Utrecht, Den Haag en Tilburg.

3. Bosbaden – Een recept voor ontspanning

Zoek je niet alleen meer verbinding met jezelf, maar ook met de natuur? Probeer dan eens bosbaden (shinrin-yoku). Tijdens deze langzame wandeling dompel je je onder in de natuur. Het is dé manier om te ontspannen en nieuwe energie op te doen.

Dit event wordt t/m oktober op meerdere plekken in het land georganiseerd.

4. Vollemaanwandeling – Dromen en verlangen

Tijdens de Vollemaanwandeling loop je samen door de nachtelijke natuur. Doordat je minder ziet, ruik, voel en hoor je des te meer. Er is ruimte voor stilte en overdenking, maar ook om dromen en verlangens te bespreken. Welke droom wil jij verwezenlijken?

Vollemaanwandelingen worden georganiseerd op meerdere plekken. Iedere wandeling heeft een thema. De wandelingen in april staan in het teken van dromen en verlangen.

Samen, je eigen weg vinden

Alle bovenstaande events worden aangeboden door Iederal. Bij Iederal ontdek je samen met andere levensontdekkers waar het voor jou in het leven om draait.

Delen via:
22 maart 2023 | Laatst gewijzigd op 10 mei 2023

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief