4 tips om je dag goed te beginnen

  • Leestijd: 3 minuten
  • Maartje Verhoeven

Een Zonnegroet, een kopje thee of nog even lekker blijven liggen? Een ding is zeker: start je je dag goed, dan heb je daar de rest van de dag profijt van.

Maar hoe doe je dat, je dag goed starten? Soms is het gewoon een worsteling: je drukt nog drie keer op de snooze-knop of je staat op met een hoofd vol gedachten. Je voelt opkomende spanning en neemt een sterke kop koffie om je adrenaline-niveau mee af te toppen. Hmmm, niet zo fijn. Meditatie, yogaoefeningen en een gezond ontbijtje kunnen bijdragen aan een bewuste kick off. Wij vroegen vier bekende yogi’s hoe zij dit doen.

 

Goedele Leyssen

Goedele Leyssen

‘Ik sta om 4.00 uur of 5.00 uur op, want om 7.00 uur wordt mijn zoontje wakker, dan ga ik ontbijt voor hem maken en breng ik hem naar school. Na het opstaan ga ik meteen naar de badkamer om mijn tong te schrapen. ’s Nachts hoopt zich op je tong van alles op. Je lichaam kan dat opruimen, maar het is minder belastend voor je lijf als je het er zelf even afschraapt.

Daarna drink ik een glas lauwwarm water met het sap van een halve citroen en stap ik mijn mat op. Ik begin altijd met ademhalingsoefeningen en meditatie en doe daarna twee yogaseries, een voor mijn zenuwstelsel en een voor mijn kruinchakra.’

Wil je een les volgen van Goedele? Dat kan gewoon thuis, met Yoga by Happinez!

 

Yogi Ram

Yogi Ram

‘Ik reis veel, waardoor mijn ochtendritueel steeds anders is. Normaal start mijn dag om 5.30 uur. Ik neem een halfuur om wakker te worden. Dan begin ik met mijn gebeden en mijn asana practice. Daar neem ik een uur de tijd voor. De aansluitende meditatie duurt ook weer een uur. Daarna douche ik en ga ik ontbijten.’

Heb je ’s morgens de tijd? Op Yoga by Happinez vind je een klassieke Hatha les van 90 minuten door Yogi Ram.

Anat Geiger

Anat Geiger

‘Eigenlijk begint mijn ochtendritueel al de avond van tevoren: ik douche altijd voordat ik ga slapen. Ik voel een innerlijke behoefte om de dag van me af te spoelen, schoon mijn bed in te stappen en de volgende dag schoon wakker te worden. Het eerste wat ik ’s ochtends doe, is warm water met limoensap drinken. Daarna doe ik een halfuur tot anderhalf uur mijn yoga practice. Vroeger was ik erg gefocust op de asana’s, de laatste jaren bestaat mijn ochtendritueel voornamelijk uit meditatie. Ik mediteer sowieso een halfuur. Ik ben dan de rest van de dag écht aanwezig, en meer in contact met de wereld.’

Ook Anat geeft een les op Yoga by Happinez.

Martyn Hoogstra

Martyn Hoogstra

‘Als ik op vakantie ben, sta ik tussen 6.00 uur en 7.00 uur op; thuis in Amsterdam blijf ik zeker tot 9.00 uur liggen. Zeker wanneer ik nog laat in de middag intensieve yogalessen geef. Als ik vroeger opsta, heb ik in de namiddag minder energie. Ik begin mijn dag met een korte meditatie en drie tot twaalf Zonnegroeten. Daarna ga ik douchen en doe ik een neusspoeling met een netipot, zodat alles goed gereinigd is voor een serie ademhalingsoefeningen.’

Thuis yoga doen met Martyn? Op Yoga by Happinez vind je een heerlijke ochtendles!

Delen via:
4 juli 2017 | Laatst gewijzigd op 12 juli 2017

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

1 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief