nietgratis
Vermijd blessures met spierversterkende oefeningen

Vermijd blessures met spierversterkende oefeningen

9.283 weergaven
Bewaar als favoriet

Veel prikkels, haast, lang zitten, op schermpjes turen – onze moderne manier van leven is niet zo goed voor de gemoedsrust én het lichaam. De Amerikaanse yogadocent Laura Burkhart leert je in deze les hoe je zelf tegenwicht kunt bieden aan de ratrace: met spierversterkende oefeningen die je gegrond en krachtig maken.

Je warmt op met variaties op de Zonnegroet, waar je vervolgt met varianten op de Brug en met onder andere de Sprinkhaan en de Heldhouding. De oefeningen openen je schouders en versterken je hamstrings en bilspieren. Door sterkere spieren te ontwikkelen, loop je minder snel kans op blessures – bijvoorbeeld wanneer je als (ervaren) yogabeoefenaar geneigd bent de achterkant van je lichaam te overstrekken tijdens de yogales.

Laura: ‘Zelf heb ik last van peesontsteking en een scheur in het labrum, het kraakbeen rondom de heupgewrichten. Dit komt doordat ik jarenlang asana’s heb gedaan die het lichaam stretchen, zonder tegenwicht van oefeningen die het lichaam sterk maken. Na het doen van de volgende, simpele houdingen sta je een stuk krachtiger en steviger in het leven.’

Maar behalve je lichaam, train je met deze les ook je peace of mind.

Laura laat je de oefeningen zien samen met Brechje en Julia van Seaze the Day, een evenementenorganisator die bekende, internationale yogadocenten naar Nederland haalt en lessen met ze organiseert.

Nodig: een blok (of gebruik een dik boek of een groot pak koffie als alternatief) of kussen, eventueel een (yoga)riem.

72 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief