gratis
Mantra voor innerlijke kracht, deel twee

Mantra voor innerlijke kracht, deel twee

1.631 weergaven
Bewaar als favoriet

Helen is een uitdaging. Of je nu wil helen van een ziekte, een trauma of een gebroken hart; helen gaat nooit in een rechte lijn en het vraagt om kracht, zachtheid en standvastigheid. Terwijl je daar misschien helemaal geen geduld of ruimte voor hebt. Deze mantra wakkert je innerlijke kracht aan en helpt je helen op diep niveau. Zing mee of volg het ritme van de muziek met je ademhaling.

De God van kracht en moed

Heling op een dieper niveau vraagt om ware oefening. Oefening in loslaten, in eerlijk zijn, in de moed om overtuigingen om te zetten in geloof en vertrouwen. En in overgave. En daarom maakte ik ook dit tweede deel van de Hanumate mantra, zodat je er helemaal in kunt duiken! Het eerste deel bracht je naar stilte. Deel twee geeft je de gelegenheid om los te gaan. ‘Ga diep!’, roep ik steeds vaker. Als je het doet, doe het dan ook echt. Duik in de Hanuman Mantra met heel je hart en ziel. We roepen Lord Hanuman aan, de God van kracht en moed!

‘Maar het is een aap’, hoor ik je denken. Dat klopt, in de eerste mantra vertel ik je meer over deze God die half aap half mens is. De Hanuman mantra komt uit de Kirtan traditie. In deze traditie zingen we de namen van de Goden aan, die allemaal een ander aspect van het goddelijke vertegenwoordigen. Hanuman is half aap, half mens. Hij is voor veel mensen op het eerste gezicht een moeilijk beeld om echt bezield toe te zingen. Maar Hanuman is maar één onderdeel, volgens de hindoes, van het Goddelijke principe.

Door Hanuman aan te roepen, roep je je eigen hart aan

Alle Goden met hun vele armen, gezichten en gedaanten komen allemaal samen in één God. En ook dit Goddelijke staat weer voor de verschillende aspecten en vormen waarin het Ene, de Bron, de Stilte, jouw ware, dan wel hogere zelf zich uitdrukt. Kirtan is namelijk de yoga van de weg naar het hart. Door Hanuman aan te roepen, roep je je eigen hart aan: je dappere en moedige hart dat het aandurft om de spanning van jouw pijn, in welke vorm dan ook, los te laten. Zodat je kunt helen.

Ga diep! Zing naar de stilte in het eerste deel, en zing (en dans voor mijn part) naar het licht in deel twee.  Om daarna weer heerlijk te genieten van de stilte waarnaar het vol overgave van het zingen van een mantra je leidt.

Cora Verhagen maakte er weer een prachtige video bij waar ook de zon in opkomt. Cora is kunstenares en maakt zich zacht om ons naar een diepere connectie met onszelf en anderen brengen.

In de video komt een ademhalingsritme terug dat je kunt volgen wanneer je de mantra zingt, beluistert en/of erbij mediteert. Namasté!


Lees ook het interview met Charlie Dée in Yoga Magazine nummer 1-2021


Meer weten over Hédi Carlee? Bekijk haar docentpagina of ga naar Hedicarlee.nl.

5 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief