gratis
Mantra voor innerlijke kracht, deel 1

Mantra voor innerlijke kracht, deel 1

5.146 weergaven
Bewaar als favoriet

Verstilling brengt je in contact met je intuïtie, dat weet ook mantrazangeres Hédi Carlee. De mantra Om Ham Hanumate Namaha brengt die stilte en is geïnspireerd op de Hindoeïstische god Hanuman. Door te zingen en te luisteren kom je in contact met je innerlijke kracht die je dapper, krachtig en fysiek sterk maakt. Lees haar prachtige verhaal en luister naar deze mantra voor innerlijke kracht. 

Hanuman is in het Hindoeïsme een godheid die de gedaante heeft van een sprekende aap. Hij staat bekend om zijn moed en onsterfelijkheid. Het is een beetje een ingewikkeld verhaal, maar in het kort redde hij Sita, de vrouw van Rama, een andere belangrijke God, uit de handen van een demonen-koning. En dat is heel dapper. Er wordt dan ook altijd gezegd dat wanneer je de Hanumate mantra reciteert, dit je dapper, krachtig en fysiek sterk maakt. Wanneer je ziek bent of met kwaaltjes kampt is het een goed idee om voor deze mantra te kiezen. Het helpt je om de spanningen en negatieve gevoelens rondom je ziek zijn los te laten. En dat is als je in de kracht van gedachten gelooft, een grote eerste stap naar weer gezond zijn.

Mantra voor innerlijke kracht

Ik draag deze versie van de Hanumate in mijn hart. Zingen gaat niet alleen maar over de juiste tonen raken. Voor mij is zingen, toelaten. Altijd als ik zing, ben ik nieuwsgierig naar wat er komen gaat. Die houding geeft een beetje afstand. Van mezelf, van alle sores van het hoofd en van het lichaam. En daardoor krijgt de ziel wat meer ruimte om te spreken. De ene keer gaat dat makkelijker dan de andere keer. Maar de dag dat wij deze Hanumate mantra opnamen, klopte alles. Dat heb je wel eens. De sfeer in de studio, het (magische) pianospel van Johan de pianist, de zanglijnen die daar zomaar ineens rond zongen in mijn hoofd…Als ik naar deze mantra luister, dan word ik steeds een beetje stiller. Herken je dat? Ik hoop het.

Verstillende kunst

Waar ook stilte in gevangen wordt, zijn de beelden die je kunt zien wanneer je de video afspeelt. Cora Verhagen maakte deze video speciaal voor deze mantra. Cora is kunstenares en maakt zich zacht om ons, bewuste zoekers naar een diepere connectie met onszelf en anderen een handje te helpen. Dit doet ze door beeldende kunst, wetenschap en persoonlijk welzijn met elkaar te verenigen en onderzoek te doen naar neuroaesthetics; de positieve impact die kunst en design kan maken op lichaam en geest. Haar mooie onderzoek bracht haar tot het ontwikkelen van deze fijne kunstvideo’s die in zeer korte tijd de rust in jezelf laten voelen. Hierdoor ben je stressvolle situaties de baas en heb je makkelijker toegang tot je intuïtie, creativiteit en oplossend vermogen. Eigenlijk net zoals Hanuman zich voelde toen hij heel dapper Sita uit de klauwen van een engerd bevrijdde.

Op het ritme van de adem

In de video komt een ademhalingsritme terug dat je kunt volgen wanneer je de mantra zingt, beluistert en/of erop mediteert. Ik hoop dat het jullie dezelfde krachten als Hanuman geeft. Namasté!


Lees ook het interview met Charlie Dée in Yoga by Happinez nummer 1-2021


Meer weten over Hédi Carlee? Bekijk haar docentpagina of ga naar Hedicarlee.nl.

9 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief