nietgratis
Het tweede chakra: Voel je vrij, creatief en levendig

Het tweede chakra: Voel je vrij, creatief en levendig

5.327 weergaven
Bewaar als favoriet

Hij was razend populair: de Chakra Nieuwjaarschallenge 2022 die we samen met yogadocent Nanda van Praag maakten. Nu vind je de heerlijke lessen van Nanda ook op Yoga by Happinez. Deze les staat in het teken van het tweede chakra, het heiligbeenchakra.

Voel je vrij, creatief en levendig

Deze yogales heeft als thema het element water: voelen, intuïtie, levendigheid, passie, spel en grenzen. In deze practice richt Nanda zich met vloeiende bewegingen op de heupen, werk je met speelsheid en is er ruimte voor jouw persoonlijke stijl van bewegen. Ze sluit de les af met de mantra Om Khagaja Namaha. Deze mantra staat voor vrijheid. In de Savasana begeleidt Nanda je in de ‘innerlijke kind meditatie’ waarin je afdaalt in de zee van gevoel.

  • Voor deze les heb je nodig: een yogablok, een dekentje voor de Savasana en een meditatiekussen.

Over het tweede chakra – heiligbeenchakra

Het tweede chakra, Svadisthana in het Sanskriet, zit ter hoogte van je heiligbeen. Dit is ook het gebied van je onderbuik en voortplantingsorganen. Je heiligbeenchakra is verbonden met het element water. Plezier, relaties, verlangens en wensen, speelsheid en creativiteit staan hier centraal. Een gezond tweede chakra zorgt voor het vermogen om te kunnen genieten en met humor en lichtheid naar jezelf te kijken. Als je gevoelens niet geblokkeerd zijn en kunnen stromen, voel je goed waar je wel of geen zin in hebt en is er ruimte voor je innerlijke, spontane kind. Stijfheid in je onderrug, blaasontsteking of menstruatieklachten kunnen wijzen op een geblokkeerd tweede chakra.

Kleur en mantra

Het tweede chakra – Svadhisthana Chakra – Heiligbeenchakra is gekoppeld aan de kleur oranje en heeft de affirmatie ‘Ik voel’. De Sanskriet Mantra is ‘Vam’.

Wil je meer weten over de docent Nanda van Praag? Bekijk dan ook haar docentpagina.

54 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief