nietgratis
Het derde chakra – de zonnevlecht

Het derde chakra – de zonnevlecht

4.180 weergaven
Bewaar als favoriet

Hij was razend populair: de Chakra Nieuwjaarschallenge 2022 die we samen met yogadocent Nanda van Praag maakten. Nu vind je de heerlijke lessen van Nanda ook op Yoga by Happinez. Deze les staat in het teken van het derde chakra, de zonnevlecht.

Stook je innerlijke vuur op

In deze les begeleidt Nanda je eerst door de Kapalabhati, de Vuurademhaling. Je richt je aandacht op je innerlijke kracht met twists en houdingen die goed zijn voor je spijsvertering. Dit is een flow die je innerlijke vuur opstookt en je maagmeridiaan, galblaasmeridiaan en inwendige organen stimuleert. Ondertussen versterk je je buikspieren en gebruik je de Uddiyana Bandha. Deze les is goed voor het loskomen van jaloezie, boosheid, onzekerheid en negatieve en niet helpende gedachtes over jezelf. Zo kan je zelfvertrouwen en je innerlijk vuur groeien. Aan het einde van de les zingt Nanda de mantra Om Surya Namaha Ram Ravayé Namaha, wat zoveel betekent als ‘de zon die energie geeft, de zon die het negatieve wegbrandt’.

  • Voor deze les heb je nodig: een dekentje voor de Savasana en eventueel een meditatiekussen.

Over het derde chakra

De zonnevlecht ligt in het gebied van de navel. Dit is het centrum van je wilskracht. Ook je voedselverbranding vindt op deze hoogte plaats. Een slecht functionerend derde chakra kun je fysiek onder andere herkennen aan een opgezwollen of harde buik, brandend maagzuur of misselijkheid. Een sterk derde chakra laat een gezonde wilskracht, discipline en een positief zelfbeeld zien. Het element van dit chakra is vuur. Alle buikspieroefeningen zijn goed voor dit deel van je lichaam.

Kleur en mantra

Bij ieder chakra horen andere eigenschappen, zoals een andere kleur en een andere mantra. Het derde chakra – Manipura Chakra in Sanskriet – heeft de affirmatie ‘Ik wil’. De Sanskriet Mantra is ‘Ram’ en de kleur is geel.

Wil je meer weten over de docent Nanda van Praag? Bekijk dan ook haar docentpagina of volg haar op Instagram.

25 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief