nietgratis
Yin yoga voor het loslaten van spanning

Yin yoga voor het loslaten van spanning

606 weergaven
Bewaar als favoriet

Voor het loslaten van spanning werkt het soms beter om ruimte te geven aan de spanning, en juist niet te hard werken aan loslaten. Deze Yin les van Irene is heerlijk om te doen ter afsluiting van je (werk)dag, maar ook op elk ander moment dat je spanning ervaart.

Ruimte geven aan spanning

Voel je spanning in je systeem? Laat het er dan zijn. Duw het niet weg, maar geef het de ruimte. Door ruimte te geven aan de spanning laat je automatisch wat meer los. Dat wat er gevoeld mag worden in de houdingen, laat je er zijn. Want wanneer je spanning de ruimte geeft, geef je het de mogelijkheid om te transformeren. De energie kan dan zelf zijn weg vinden en weer vrij gaan stromen.

Over deze Yin les

Je start deze les met een korte meditatie. Deze oefening helpt je om te ontspannen in het niet-weten en om puur te voelen wat is, zonder er een betekenis aan te geven of er iets mee te hoeven. Zo krijgt wat je voelt ruimte, kan eventuele wijsheid als vanzelf naar boven komen en kan spanning transformeren in rust.

Je komt in deze les in drie verschillende Yin houdingen, met focus op de nek en heupen. Bij elke houding geeft Irene opties om de pose aan te passen met props. Daarom is het handig om een meditatiekussen te hebben en een deken voor de eindontspanning. Een bolster is optioneel.

Irene sluit af met muziek op haar gitaar en zingt daarbij de mantra:

Om Gam Ganapataye Namaha

Ganesha

Irene over de kracht van yoga

Yoga leerde Irene te omarmen wat er is. ‘In plaats van afleiding te zoeken of me te verzetten tegen gedachten en onaangename sensaties, kan ik nu naar binnen gaan en de dingen gewoon laten zijn. Laat het maar even helemaal bestaan, zonder precies te willen weten wát je voelt. Zodra je deze innerlijke sensaties toelaat en accepteert, ontstaat er ruimte voor heling en kunnen waardevolle inzichten als vanzelf omhoog komen.’

Meer lezen over Irene? Bekijk haar docentpagina. Daar vind je ook haar andere yogalessen. Of laat je meevoeren door haar favoriete muziek op Spotify. Neem ook eens een kijkje op haar website.

 

Kledingcredits via Yoga Specials: top & leggen van Manduka.

12 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief