Yogavakantie in de vrije natuur? Ga naar Zwitserland en hervind jezelf

  • Leestijd: 3 minuten
  • Elsa Govaarts

Een rustige omgeving, de eerste zonnestralen op je gezicht of een frisse bries door je haren; het zijn cadeautjes van de natuur die je terugbrengen naar jezelf en je het gevoel geven dat je leeft. Dat krachtige effect voel je ook tijdens een yogavakantie in de Zwitserse natuur. Wij zetten een aantal krachtplekken én bijbehorende yogaoefeningen voor je op een rij.

Opladen bij krachtplekken

Krachtplekken, de naam alleen al doet je ernaar verlangen. Het zijn plekken in de natuur waar je je batterij oplaadt, je bewustzijn verruimt of je ziel tot rust laat komen. In deze gebieden is vaak een verhoogde natuurlijke energie, zoals bij een waterval of een oude boom. Zwitserland kent prachtige krachtplekken waar je heerlijk kunt wandelen én yoga beoefent. Met deze yogaserie word je een met jezelf en met de energie en de kracht van de bijzondere Zwitserse natuur:


Yogaserie om je energie te laten stromen


Op adem in de Alpen

yogavakantie aletscharena

De frisse berglucht, energie en rust stromen je tegemoet in de Aletsch Arena in de Alpen, ook zo’n krachtplek. Het bijzondere Jungfrau-Aletsch gebied behoort door de buitengewone schoonheid tot het Unesco-wereldnatuurerfgoed. In het gezinsvriendelijke gebied zijn knusse chalets en hotels. De perfecte omstandigheden om op adem te komen met yoga, meditatie en wandelen.

Gondelbanen brengen je naar verschillende vakantiebestemmingen en het wandelparadijs van de Aletsch regio. Zo geniet je van een meditatiewandeling in combinatie met yoga-oefeningen in het 1000 jaar oude Aletschbos. Op het uitkijkpunt Moosflush volg je een ontspannen yogales met een prachtig uitzicht. Terwijl je de harmonie tussen je lichaam en geest herstelt met ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Kriebelt het al om op yogawandelvakantie naar de Alpen te gaan? Bereid je voor met deze oefeningen.


Lees hier alles over loopmeditatie

Zo doe je de Boomhouding in het woud

Gebruik de frisse berglucht optimaal met deze reinigende ademoefening


Op pad met jong en oud

yogavakantie - veysonnaz

Wandelen en yoga met het hele gezin? Dat doe je op het yoga pad van Veysonnaz. Via het 980 meter lange pad maken grote en kleine yogi’s op een speelse manier kennis met yoga. Aan de hand van zeven posten langs het pad ervaar je oefeningen voor kracht, ontspanning, concentratie en heroriëntatie. Tijdens deze wandeling komen plezier, beweging en rust samen en word je één met de natuur en met elkaar. Na de wandeling rijd je binnen een uur naar het W-hotel in Verbier om energie te tanken. Daar dompel je je onder in luxe en brengt Wereldkampioen freeride Emilien Badoux je met zijn yogalessen op de top van Mont Fort in andere sferen. Deze oefeningen kun je doen tijdens deze trip:


Oefen je balans op het yogapad

Yogaserie voor jong en oud

Adem ontspannen op de top van Mont Fort


Yogavakantie in Zwitserland

Wil jij je batterij opladen in de Zwitserse natuur? My Switzerland biedt verschillende yoga- en wandelvakanties waarmee je met of zonder gezin helemaal tot rust komt. Ontdek krachtplekken, yoga- en meditatielessen en wandelroutes op de website.

Beeld Yoga bij de Aletschgletsjer: aletscharena.ch-Rafael Imhof.
Beeld Sentier yogaoefeningen op het yoga pad in Veysonnaz: Veysonnaz Tourisme/lindaphoto.ch 

Delen via:
29 maart 2021 | Laatst gewijzigd op 30 maart 2021

1 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief