nietgratis
Yoga Nidra avondritueel

Yoga Nidra avondritueel

10.610 weergaven
Bewaar als favoriet

Heb je de Yoga Nidra ochtendsessie van Nathalie Rasing al gevolgd? Dan heb je vast de smaak te pakken. Je kunt je Yoga Nidra rituelen nu ook uitbreiden naar de avond met haar Yoga Nidra avondritueel. Deze sessie is weer helemaal anders, maar het effect is hetzelfde: je komt in een diepe staat van ontspanning waarin je alle ballast los kan laten. Na afloop wil je maar één ding: lekker onder je warme dekens kruipen en slapen. 

Dit heb je nodig voor je Yoga Nidra avondritueel

Voor deze sessie is het belangrijk dat je in een stille, rustige omgeving bent. Zet je telefoon uit, sluit je écht even af voor de buitenwereld, zorg dat je een dekentje bij de hand hebt en dat je een half uur lang comfortabel kunt blijven liggen. Je kunt deze sessie ook in je bed volgen als je daarna meteen wil gaan slapen.

Over Yoga Nidra

Tijdens een Yoga Nidra sessie leidt een stem je door verschillende fases. Het is niet de bedoeling dat je deze stappen zelf bedenkt, want je moet je volledig kunnen ontspannen. Dat gaat niet als je bezig bent met wat de volgende stap in je practice ook alweer is.
Behalve diepe ontspanning, is Yoga Nidra ook bedoeld om je onderbewustzijn op te schonen van diepgewortelde stress en zo te komen tot samadhi (de eenwording met het Allerhoogste volgens de yogafilosofie).

Maar voordat je daar bent, doet Yoga Nidra al veel andere fijne dingen met je. Het helpt je niet alleen beter en dieper slapen, het is ook goed voor je concentratie, geeft meer rust, creativiteit en energie en het kan je immuunsysteem versterken. Daarnaast helpt Yoga Nidra tegen angst, depressie en burn-out.

Lees meer over Yoga Nidra op de achtergrondpagina over deze yogastijl.

21 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief