Hier doe je yoga in Londen

 • Leestijd: 4 minuten
 • Angélique Heijligers

Ontzettend hip leeft naast klassiek en traditioneel: ook voor yogi’s is Londen the place to be.

Het lijkt wel alsof alle Engelse tradities en conventies ervoor zorgen dat juist creatieve geesten in Londen floreren. Britse modeontwerpers staan wereldwijd bekend als excentriek en vernieuwend, terwijl popiconen als The Beatles, David Bowie en The Rolling Stones de popmuziek blijvend hebben beïnvloed. Misschien is de hang naar vrijheid en authenticiteit ook de reden waarom je in Londen een rijke yogacultuur vindt, en een schat aan trendy restaurants waar je heerlijk ecologisch kunt eten. En nee, geen rigide of dogmatische taferelen in de Londense yoga lifestyle. Want waar de Britten ook bekend om staan is hun zelfrelativerende humor.

Yoga in Soho

Tussen Carnaby Street en Kingly Street in het gezellig drukke Soho ligt, verscholen tussen de gebouwen, een prachtig plein genaamd Kingly Court. Aan dit plein bevindt zich het
winkeltje Sweaty Betty, gespecialiseerd in sportkleding voor vrouwen. En met een mooie selectie aan yogakleding (waaronder de exclusieve maar o zo mooie yogalijn
van Adidas by Stella McCartney), matjes en andere yogabenodigdheden.

Op de tweede verdieping van Kingly Court is yogastudio TriYoga, gevestigd. Dit is een van Londens meest vooraanstaande yogastudio’s, waar de bekende Engelse docent Claire Missingham, exclusief aan verbonden is. In deze vestiging worden ook regelmatig workshops georganiseerd van grootheden als Ana Forrest, David Swenson en Sarah Powers. Ook fijn is de boekenselectie in het winkeltje van TriYoga. Spontaan zin in een rugmassage? Wandel binnen bij Walk in Backrub, eveneens op de tweede verdieping van Kingly Court. Trek gekregen? Fresh & Wild Organic Food Shop, 69-75 Brewer Street, heeft een uitgebreid assortiment ecologische voedingswaren tegen een bijzonder vriendelijke prijs.

Eco minded Covent Garden

Goed, Covent Garden is een toeristenmagneet, maar dat is geen reden om dit beroemde stukje Londen over te slaan. Hier vind je namelijk de splinternieuwe studio van TriYoga, aan
2 Dryden Street, en het beroemde Neal’s Yard, een paradijsje voor de eco minded. Geniet van een vegetarische maaltijd bij het World Food Café, 14 Neal’s Yard, of verwen jezelf met de huidverzorgende producten van Neal’s Yard Remedies. Bijzonder is hun therapy room, waar je terechtkunt voor onder andere acupunctuur, Indiase hoofdmassage, Bowen Technique en Shiatsu.

Om de hoek van Neal’s Yard vind je bovendien The Organic Pharmacy, favoriet bij Sarah Jessica Parker, Gwyneth Paltrow en Kylie Minogue. Deze oase van rust verkoopt honderd procent natuurlijke cosmetica en kruiden- en homeopathische remedies. De Pharmacy heeft zelfs een kleinschalige kliniek waar een team van homeopaten nauwkeurig je eetgewoontes en levensstijl analyseert voordat een op maat gesneden programma voor je wordt samengesteld.

Jivamukti yoga in Notting Hill

Wereldberoemd dankzij de gelijknamige film is het hippe, maar bijzonder laid back Notting Hill met natuurlijk de bekende beelden van Portobello Market. Op een steenworp afstand van deze markt vind je een van de schaarse Europese vestigingen van het New Yorkse Jivamukti (de andere vestigingen zijn in München en Berlijn).

Iets verderop zit wat volgens de chef mode van de Britse Vogue een van de beste Raw Food-restaurants van Londen is: Raw Fairies. Wie behoefte heeft aan zelfreflectie kan langsgaan bij de Quantum Yoga Studio, van Lara Baumann. Alleen al het Victoriaanse pand waarin de studio gevestigd is, maakt een bezoek meer dan de moeite waard.


3 extra yoga tips in Londen

 1. Astanga Yoga London

  Wereldwijd is slechts een handvol leraren door Sri K. Pattabhi Jois persoonlijk gecertificeerd om het Ashtanga systeem te onderwijzen. Hamish Hendry van Astanga Yoga London is een van hen. 92-94 Drummond Street, astangayogalondon.com.

 2. The Special Yoga Centre

  Een liefdadigheidsorganisatie die yoga bereikbaar maakt voor iedereen, ongeacht sociale of financiële status, culturele, religieuze of etnische achtergrond. De ware yoga spirit!
  2a Wrentham Avenue, specialyoga.org.uk.

 3. Bikram Yoga

  In Nederland wordt Bikram yoga vrij dogmatisch onderwezen. De drie studio’s in Londen brengen Bikram met de nodige zelfrelativering – kijk op de site en je begrijpt meteen wat wij bedoelen! bikramyoga.co.uk.

Delen via:
5 juli 2018 | Laatst gewijzigd op 16 juli 2018

Onbeperkt yoga en meditatie

 • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
 • Met de beste Nederlandstalige docenten
 • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief