Versterk je innerlijke vuur met Surya mudra

  • Leestijd: 2 minuten
  • Jasmijn Demmer

Als een soort kacheltje wakkert Surya mudra je innerlijke vuur aan. En laten we dat element nou goed kunnen gebruiken in tijden van donkere, koude dagen. Met deze mudra laat je de zon in je hart schijnen waardoor zware gevoelens verlichten, stimuleer je je spijsvertering én houd je jezelf letterlijk warm. 

Surya betekent ‘zon’ in het Sanskriet. Met deze mudra laat je de zon in je hart schijnen en activeer je je zonnevlecht. Surya mudra versterkt het vuur element in je lichaam en versterkt daardoor je innerlijke krachten, maar ook je metabolisme. Niet alleen je doorzettingsvermogen, discipline en zelfvertrouwen krijgen een boost, ook je spijsvertering profiteert van deze extra warmte. Net als je humeur. En heb je het koud? Gebruik deze mudra om jezelf te verwarmen

surya mudra

Zo doe je Surya mudra

Duw met de vingertop van je duim je ringvinger (de zonnevingers) naar je handpalm toe. De vingertop van je ringvinger rieken naar de wortels van je duim. De andere vingers zijn gestrekt. Houd dit vijf tot tien minuten vol. Adem zonnekracht in en straal deze uit. Beeld je een zon midden op je borstkas in en visualiseer hoe deze zon bij elke ademhaling groter wordt. Je kan er een affirmatie aan koppelen. Bijvoorbeeld: Ik ben licht en liefde.

Oefen mudra’s op Yoga by Happinez

Wil je oefenen met de mudra’s in de praktijk? Volg dan eens deze yogales met mudra’s en affirmaties op Yoga by Happinez.

DOE MEE OP YOGA BY HAPPINEZ

 

Delen via:
28 september 2022 | Laatst gewijzigd op 29 augustus 2023

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief