Sahasrara mudra: voel je één met de wereld

  • Leestijd: 2 minuten
  • Jasmijn Demmer

Deze mudra verwijst naar de zevende chakra: de kruinchakra (Sahasrara). Dit chakra bevindt zich direct boven je kruin en symboliseert de lotus met haar duizend bladen: een bekend symbool voor spirituele groei en verlichting. Als je chakra geopend is, voel je je verbonden met een diepe wijsheid. Je voelt je één met de wereld. Sahasrara mudra helpt je daar onder andere bij.

Dit energiecentrum regelt onze verbinding met de geest en ons gevoel van universeel bewustzijn, wijsheid, eenheid en zelfkennis. De kruinchakra slaat energieën op die afkomstig zijn uit vriendelijke gedachten en handelingen, geloof en meditaties. Het kruinchakra wordt dus gezien als de zetel van verlichting en de bron van bewustzijn. Het vertegenwoordigt het loslaten van het ego en eenheid met het universum. Innerlijke rust en een gevoel van gelukzaligheid zijn tekenen van een goed werkend zevende chakra. Depressie of eenzaamheid, bijvoorbeeld, tonen een minder goed functionerend kruinchakra.

Meditatie en mudra’s zijn de manier om aandacht aan dit chakra te geven. Tijdens de meditatie focus je je ononderbroken op het gebied van het kruinchakra. Zo krijg je uiteindelijk inzicht in de ware aard van het bestaan.

Sahasrara mudra

Zo doe je Sahasrara mudra

Bij het openen van je kruinchakra is het van belang dat je goed geaard bent. Je wortelchakra dient als het ware als een soort anker om vanuit een gegronde basis de energie te laten stromen.

Om de mudra uit te voeren vouw je je handen samen voor het hart. Je pinken plaats je tegen elkaar aan en wijzen omhoog. Gebruik je mudra tijdens het mediteren en blijf idealiter minimaal tien minuten ondergedompeld in deze mudra.

Je kunt hierbij de affirmatie gebruiken: ik ben één met mezelf.

Oefen mudra’s op Yoga by Happinez

Wil je oefenen met de mudra’s in de praktijk? Volg dan eens deze yogales met mudra’s en affirmaties op Yoga by Happinez.

DOE MEE OP YOGA by happinez

 

Delen via:
30 november 2022 | Laatst gewijzigd op 7 augustus 2023

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief