Padma mudra: eer je innerlijke licht en schoonheid

  • Leestijd: 2 minuten
  • Jasmijn Demmer

Als een lotus zo puur en schoon bloeien vanuit duisternis. Dat is wat Padma mudra met je doet. Deze mudra symboliseert het vermogen om boven uitdagingen uit te stijgen, het licht te zoeken en te bloeien vanuit zuiverheid en schoonheid. Met Padma mudra open je je hart en zul je ontdekken dat met het juiste bewustzijn alles mogelijk is. 

De Lotus Mudra opent het hartchakra en is een symbool van zuiverheid. Deze pose symboliseert een prachtige knop die smacht naar het licht en groeit uit de diepe donkere modder. Van daaruit komt een bloem tevoorschijn – waardoor het een symbool is van licht en schoonheid die uit de duisternis komt. In het boeddhisme staat de lotusbloem voor een hartopening. Wanneer we deze mudra beoefenen, cultiveren we het geloof dat zolang we geworteld blijven, we naar het licht kunnen gaan en tevoorschijn kunnen komen als de beste versie van onszelf.

Padma mudra is verbonden met je hartchakra en ondersteunt zo het cardio-respiratoire uithoudingsvermogen, het immuunsysteem en de schildklier. De lotus mudra kalmeert lichaam en geest, terwijl het helpt bij de spijsvertering. Daarnaast helpt deze mudra ook om mededogen, vergevingsgezindheid, genegenheid en liefdevolle vriendelijkheid te cultiveren. Wanneer je Padma mudra beoefent, zorg er dan voor dat je schouders ontspannen zijn en je wervelkolom in neutrale positie is. Of je nu Padma mudra opneemt in je meditatie of in je asana-beoefening, je zult de energieën van het hart openen en ontdekken dat met zo’n bewustzijn alles mogelijk is.

padma mudra

Zo doe je Padma mudra

Rust je handen voor je hart met je handpalmen tegen elkaar aan en ontspan je schouders. Adem een paar keer diep in door je neus en uit door je mond. Maak je ademhaling wat rustiger en adem uiteindelijk in en uit door je neus. Sluit je ogen en maak contact met je hart of kijk naar je handen. Ontvouw je handen als een lotus: alleen je duimen en pinken raken elkaar nog aan. Je handen plaats je voor je hart. Je kunt je ogen openen en gesloten houden. Blijf net zolang zitten of staan zoals je wilt.

Oefen mudra’s op Yoga by Happinez

Wil je oefenen met de mudra’s in de praktijk? Volg dan eens deze yogales met mudra’s en affirmaties op Yoga by Happinez.

DOE MEE OP YOGATV

 

Delen via:
26 oktober 2022 | Laatst gewijzigd op 29 januari 2024

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief