Naar Milaan? Hier doe je yoga

  • Leestijd: 4 minuten
  • Daphne Panman

Yoga is hot in Milaan. Deze hectische stad barst van de yogascholen, om de altijd drukke Milanezen weer met hun lijf en geest in contact te brengen. Bovendien staan er altijd genoeg seminars, workshops en evenementen op het programma. Eén ding is zeker, je yogamat zal zich niet vervelen in deze Italiaanse stad!

De yogascholen

Yoga oase
Op nog geen honderd meter van de oude stadspoort Porta Romana, verscholen achter een robuuste houten deur, ondoordringbaar voor de stadsgeluiden, ligt BeYOGA. Deze oase van rust is een van de grotere yogascholen van Milaan, waar je uit een flinke verzameling yogavormen kunt kiezen: van het energieke Vinyasa en het dynamische Ashtanga, tot Hatha en Kundalini. Terwijl de meeste Milanese yogascholen zich in een schemerig souterrain bevinden, heeft BeYOGA een pand met grote ramen en ruime zalen. Iedere twee weken organiseert de school een interessante workshop of seminar. Een proefles kost 10 euro.
beyogacenter.it

40 jaar ervaring
De Kriya Yoga Academy is een senior onder de yogascholen, opgericht door Lisetta Landoni, een bekende persoonlijkheid in Milaan. Deze elastische dame geeft al meer dan 40 jaar yogales, volgens de aanwijzingen van de Belgische Hatha Yogameester André van Lysebeth. Lisetta was ook al bekend voor haar yogacarrière, als actrice was ze te zien op toneel en televisie. Op haar academie kun je Hatha, Pranayama en Kriya lessen volgen. Ook organiseert de school cursussen over theorie, filosofie en anatomie. De Kriya Yoga Academy is 7 dagen per week open en een proefles is gratis.
kriyayogaccademia.it

No pain, no gain
De lessen bij Bikram Yoga zijn behoorlijk pittig en bestaan uit 26 houdingen, die je in hoog tempo achter elkaar uitvoert, en 2 ademhalingsoefeningen. Dat alles in 90 minuten tijd in een ruimte verwarmd tot 40 graden. “Tijdens de les kan je niet wachten tot je buiten staat, maar wanneer de les afgelopen is voel je je fantastisch. Een geweldige therapie voor lichaam en geest”, zegt een verhitte cursist. De school ligt aan een zijstraat van Corso Buenos Aires, dé winkelstraat van Milaan. Anderhalf uur zweten in Bikram Yoga is een hele ervaring, op tripadvisor wist de school de 8ste plek te veroveren op 231 uitjes in Milaan. Deze ‘warme’ school heeft maar 1 soort abonnement, dat je 50 euro kost per maand en toegang geeft tot alle lessen, maar een belletje wagen voor een proefles kan geen kwaad.
spera-bikramyoga.com

Perfecte houdingen voor iedereen
De docenten van Yoga Studio Milano geven uitsluitend les volgens de Iyengar methode. De school, in een ruim souterrain, heeft een huiselijke ingang, waar je meteen je schoenen uittrekt. De leszaal is met alle mogelijke hulpmiddelen uitgerust: matjes, kleden, kussens, riemen, houten blokken verschillend maten, balken, bokken en allerlei stellages in fantasierijke vormen. Een yogales duurt anderhalf uur en bestaat uit 5 tot 10 houdingen, die de docenten uitvoerig uitleggen en die ze je gedurende de cursus helpen perfectioneren. Een proefles is gratis.
yogastudiomilano.it

Ook interessant

Yoga in de buitenlucht
De zwoele Milanese zomer staat altijd vol gepland met evenementen, festivals en activiteiten. En ook voor yogi’s staat er genoeg op het programma, zoals gratis yogalessen in het park, workshops in de historische boerderijen vlak buiten de stadspoorten en, dit jaar voor het eerst, Free Yoga by Oysho. Tijdens dit evenement komen duizenden yogi’s bijeen voor een yogales in de openlucht. De eerste Italiaanse editie van Free Yoga bracht de grootse yogacrowd bijeen die Milaan ooit zag.
yogajournal.it, yoga.it, freeyoga.es/it

4500 m2 festival
Het Yoga Festival Milano is een echte aanrader: een bomvol programma, verspreid over drie dagen, in een immense studio in hartje Milaan. Natuurlijk kom je er voor de lessen en workshops van internationale yogadocenten, maar er is ook muziek, theater, lekker eten en een enorme verzameling stands. Zie ook de eerste foto en de foto hieronder.
yogafestival.it

Shoppen
Ben je een yogafan én houd je van shoppen? Maak dan tijdens je winkelsessie een kleine detour voor de Yoga Shop, vlak buiten het centrum. Hier vind je alles wat je maar nodig kunt hebben voor yoga, meditatie of pilates: antislipmatjes, ergonomische krukjes en bankjes voor meditatie, kussens in lotusbloemvorm, yoga kleding, boeken, dvd’s, ayurveda producten, thee en wierook. De eigenaren Andrea en Cinzia zijn twee yogafanaten die je uitgebreid adviseren.
yogashop.it

Meer yoga tijdens je vakantie? Bekijk al onze yogareizen!

Delen via:
8 mei 2017 | Laatst gewijzigd op 8 maart 2018

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief