Dagje of weekendje Rotterdam? Dit zijn onze yoga-tips!

  • Leestijd: 3 minuten
  • Linda Korsten

Probeer eens een mat in een andere stad! Deze keer: Rotterdam. Down-to-earth en no-nonsense met een twist, dat kenmerkt onze selectie van yogastudio’s in deze wereldhavenstad.

Rotterdam yogacity

1. Op z’n kop

Yoganesa biedt een bijzondere yogavorm aan. Asana’s op je kop, hangend aan een band aan de wand: dit is Yoga Kurunta. Het zorgt voor flexibiliteit in je gewrichten en doordat je wervelkolom in elke richting draait, neemt je souplesse toe. Fijne bonus: op je kop durven hangen geeft zelfvertrouwen. De Poolse Katri van Yoganesa is altijd bezig haar yoga- en pilateslessen en workshops te vernieuwen. Zodat jij je practice steeds verder kunt uitbouwen.

Yoganesa, Dr. Zamenhofstraat 71

2. Stay grounded

Yogaground is down-to-earth en maakt dat je er meteen aardt. Je kunt er terecht voor yoga op alle niveaus, verdeeld over acht soorten lessen, zoals Power, Flow en Hot yoga. Met de relaxte, open community en bijzondere events kan het zomaar gebeuren dat je na een eerste kennismaking blijft plakken. Het rooster van Yogaground is zo ingericht dat je altijd de tijd kunt vinden om voor of na je werk langs te gaan – er is zelfs een speciale lunch break class.

Yogaground, Weena-Zuid 148

3. Inspiratie

Yoga Vidya is zo’n plek waar je je meteen thuis voelt. De studio in hartje Rotterdam is een oase van rust, waar Sivananda en Ashtanga yoga centraal staan. Het is vooral de eigenaresse, Janine Brall (Rama Shakti), die de studio zo bijzonder maakt. Marjolein Rikkelman (Parashakti), een van de yoga docenten: ‘Ze is moeder van twee kinderen, geeft les, runt de boel, geeft twee teacher- traininggroepen en weet nog steeds voor iedereen tijd vrij te maken. Het mooie van alles is, is dat ze je begeleidt om op eigen benen te staan.’ Een inspiratie!

Yoga Vidya, Vijverhofstraat 47

4. Villa Yoga

Villa yoga is een ‘gouwe ouwe’: Karin Meulink geeft al zo’n twintig jaar les. Ze begon vanuit huis en al heeft ze nu een team van tien docenten, die huiselijke sfeer is gebleven. Aerial yoga is bijvoorbeeld een aanrader. Fijn: de Yinversie, die werkt op het bindweefsel. Ontspannen maar!

Villa Yoga, Delftsestraat 17D

Massage meepikken

5. Combineer je yogales met een massage bij Studio Hillegersberg. Het is zelfs een B&B! De industriële look is op-en-top Rotterdams.
6. Brigitte Walraven is een topmasseuse én yogi (en net afgestudeerd als kinder-yogadocente).

Shoppen, slowjuices & salades

7. Bij Sajoer juicebar & café, achter yogastudio Balanzs Rotterdam, smul je van slowjuices. Vitaminen, mineralen en enzymen blijven beter behouden door de koude persing.
8. Eco-yogamatten en meditatiekussens vind je bij duurzame woonwinkel Van Binnen. In De Groene Passage, met nog meer ecowinkels.
9. Trek? Bij Mr Salad snoep je gezond en eerlijk. Dé plek ook voor mensen met een allergie. Toptip: vegan gebak!

En als je toch in de buurt bent…

10. Thermen Holiday in Schiedam voelt als vakantie met sauna’s in Japanse, Finse en Siberische stijl.
11. Trakteer jezelf in Vlaardingen op verse muntthee met huisgemaakte taart bij de Vreemde Vogel (en blijf slapen in een grappig vogelhuisje).
12. Zen aan zee: een strandwandeling bij Voornes Duin, net onder de wereldhaven. En daarna opwarmen bij de open haard van Badhotel Rockanje.


Heb jij nog (yoga)tips voor Rotterdam? Deel ze hieronder in een reactie!

Delen via:
30 januari 2018 | Laatst gewijzigd op 21 juli 2018

5 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief