Mediteren met Hans Kloosterman

Hoe ga je om met vervelende gebeurtenissen?

De bijzondere levensloop en het gevoel voor humor van de boeddhistische leraar Hans Kloosterman, maken dat hij zijn boodschap – hoe je lijden verlicht en je geluk vergroot – als geen ander kan overbrengen. Lijden opheffen vereist een rustige geest. Een geest die niet door allerlei emoties heen en weer geslingerd wordt. Hans deelt een simpele oefening, die je kunt doen als er iets vervelends gebeurt.

Meditatie: omgaan met nare gebeurtenissen

Beluister hieronder een audio-meditatie van Hans: de Latifa meditatie, geleend uit het Soefisme. De oefening duurt ongeveer een half uur en brengt je op een liefdevolle manier bij jezelf en helpt je waar te nemen wat waar is. Je mediteert op je emoties, zodat je betere keuzes kunt maken op je levenspad. 

De 7 wetten van succes

Online training
 • Ontdek de filosofie van Deepak Chopra
 • 21 lessen met oefeningen en talks
 • Leer elke dag van de week een andere levensles toepassen
bekijk de training
 
-
Reacties:
 • Rinus van dijk

  ĢAls je van de brug afkomt zie je een veld voor je Op dit veld staan struiken, bomen en veel bloemen. Als je een stukje het veld in loopt zie je onder een van de bomen een kist staan. Je loopt ernaar toe. De kist zit op slot, maar je merkt dat je een sleutel om je nek hebt hangen. Die was er niet voor je de brug overging. Je haalt de sleutel van je hals af en doet hem in het slot van de kist. En warempel hij past. Als je de deksel van de kist opendoet zie je in de kist een boek liggen. Je pakt het boek en ziet dat je naam erop staat. Dit is het boek van jou wijsheid, je wijsheid uit dit leven maar ook alle wijsheid die je in vorige levens hebt opgedaan. Je slaat het boek open om te kijken wat erin staat. Tot je verbazing is het boek leeg. Je bladert door het boek heen , maar elke bladzijde is onbeschreven. Je weet niet goed wat je ermee moet. Dan opeens verschijnen er zinnen, tekens, en plaatjes in het boek. Kijk wat je ziet verschijnen. Neem je tijd ervoor. Misschien is het 1 woord, misschien 1 plaatje, misschien een heleboel, net als of er een film wordt afgedraaid. Laat het gebeuren. Als je alles wat er in het boek is verschenen hebt waargenomen, sluit je met een tevreden gevoel het boek. Je beseft dat het boek eerst leeg was, omdat alle wijsheid in jezelf zit en dat jij bepaalt of het eruit komt of niet. Als je het niet toelaat , dan blijft het boek leeg, laat je de wijsheid die al in je zit eruit komen dan kan het boek helemaal vol raken. Besef dat je alle wijsheid van het Universum al in jezelf hebt zitten. Het enige wat je moet doen is toelaten dat het er uit komt, op wat voor manier dan ook. Als je nog even onder de boom naast de kist hebt gezeten, loop je terug naar de brug. Bij de brug aangekomen kijk je nog een keer om naar het veld waar de kist staat. Dan loop je de gouden brug weer op. In het midden blijf je weer even staan. De brug is weer veranderd in een houten brug. Je loopt de brug af en loopt weer naar het beekje toe. Maar je ziet dat het beekje nu de andere kant op stroomt. Besef dat het symbool staat voor alle wijsheid die jou kant op stroomt als je dat toelaat. Loop weer langs het beekje met de stroom mee, naar het pad met de oude bomen. Als je op het pad bent , bedank je de bomen voor hun welkom en voor de wijsheid die ze je kunnen brengen. Aan het eind van het pad kijk je nog een keer om naar het pad door het bos. Je weet dat als je antwoord wilt op vragen of als je wijsheid wilt vergaren je altijd terug kunt naar de brug en de kist met het boek. Als je het boek open slaat zul je alle wijsheid krijgen die je op dat moment nodig hebt. Je adem weer een paar keer diep in en uit. Je beweegt je tenen , vingers en handen en voeten. Open je ogen. Je bent weer in het NU.Veel plezier met deze wijsheid meditatie. Uit legt.over.loop.meditatie.Door.yoga.Docent.en meester Rinus.van.dijk

 • Carla

  Een diepgaande meditatie met zeven essentiele aandachtspunten.Dat de Liefde mag zegenvieren.

 • Cecile

  Zeer fijne maar speciale meditatie. De muziek was ook heerlijk . Welke cd was dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER:

Leer alles over Ayurveda op Sri Lanka