Hoe yoga kan helpen bij het herstellen van anorexia

  • Leestijd: 1 minuut
  • Ilse Savenije

Kan yoga helpen bij het herstellen van een eetstoornis? Volgens de Italiaanse yogadocente Francesca Cassia wel.

‘Dankzij yoga heb ik geleerd dat mijn lichaam me bewustzijn en blijdschap kan brengen.’ Een bijzonder inzicht voor yogadocente Francesca, die als tiener leed aan anorexia en met yoga haar eerste stappen naar herstel zette. ‘Ik wist niet ik het leven moest leiden,’ vertelt ze. Door op de mat te gaan staan, realiseerde ze zich dat haar lichaam niet haar vijand was, maar haar vriend.

Ze deelt haar persoonlijke verhaal in deze korte video:

Doe thuis yoga met Francesca

Voor Yogatv ontwikkelde Francesca een les heupopeners die je thuis mee kunt doen.

GA NAAR YOGATV

Delen via:
15 februari 2018 | Laatst gewijzigd op 15 februari 2018
Training

Yoga voor beginners

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief