Het ochtendritueel van Patricia van Walstijn

Wil je na de zomervakantie ook een frisse start maken? Zes bekende yogadocenten vertellen hoe zij hun dag beginnen, ter inspiratie voor je eigen ochtendritueel. Als je mindful opstaat, neem je dit gevoel mee je dag in. Dit keer: het ochtendritueel Chi Neng Qigong docente Patricia van Walstijn.

Patricia van Walstijn

 

Patricia van Walstijn: ‘Ik spring niet meteen uit bed, maar start de ochtend met een ademoefening. Zittend met een kussen in mijn rug doe ik bijvoorbeeld de verbonden adem­haling: zes tellen inademen, zes tellen uitademen. Een paar minuten lang, heel bewust. Want meteen daarna begint de ochtenddrukte: mijn kinderen van dertien en zestien moeten naar school. Tussen het thee zetten en boterhammen smeren door doe ik een paar onderdelen uit de warming-upoefening uit Chi Neng Qigong, de Chinese bewegingsleer waarin ik lesgeef. In twee minuten maak ik mijn stijve schouders los. Alle energie, qi, gaat stromen en ik word wakker en alert. Hoe de ochtend ook verloopt, deze oefening heb ik in twintig jaar tijd nog nooit over­geslagen. Ze doet zo veel goeds!

Vóór de ochtenddrukte doe ik eerst mijn ademoefening in bed

Als de kinderen de deur uit zijn, fiets ik naar mijn studio in een oude kerk. Ik start mijn computer op en maak vóór het lesgeven nog een kwartiertje vrij voor oefeningen. Zoals de 3 Centers Merge, waarbij je de qi naar je centrum brengt. Of de Wall Squat, een oefening aan de muur waarbij je je rug en benen sterker maakt en je de energie door je lichaam pompt. Ik kijk altijd naar wat ik op dat moment nodig heb.’


Challenge: start je eigen ochtendritueel

Laat je inspireren door Patricia en vijf andere yogadocenten en start na de zomer(vakantie) ook je eigen ochtendritueel!

We starten met z’n allen op maandag 3 september. Meld je gratis aan en krijg vijf dagen lang om 7.00 uur ‘s ochtends een video in je mailbox. Hierin nemen de docenten je mee door hun ochtend en delen ze hun favoriete oefeningen, die je makkelijk thuis kunt meedoen.

Je leert dat je ’s morgens niet per se een anderhalf uur op de mat hoeft te gaan staan om mindful aan je dag te beginnen. Eén korte oefening, het zetten van een intentie of een paar bewuste ademhalingen zijn soms al voldoende!

MELD JE GRATIS AAN

Laat je energie stromen

Online training

  • Artboard 1Leer hoe je energie vrij door je lichaam kan stromen
  • Artboard 1Word fysiek sterk en kom meer in balans
  • Artboard 1Inclusief praktijkdag in het Banyan Center

bekijk de training
Nu
-
Geef hier je reactie:
  • Alexandra Lahaije

    Hoi. ik vind je ochtend rituel super. Heb je ook een avond rituel om op rust te komen en goed te kunnen slapen?

  • Challenge: start je eigen ochtendritueel ⋆ Yoga Online

    […] docente Patricia van Walstijn neemt je mee door een paar oefeningen ‘Chinese […]

Leer alles over Ayurveda op Sri Lanka