nietgratis
Myo fascia release voor benen en billen

Myo fascia release voor benen en billen

1.435 weergaven
Bewaar als favoriet

In deze les van Marcel van de Vis Heil ga je door middel van balletjes de spieren en het bindweefsel rollen rondom de billen en benen. Vervolgens stretch je dit gebied met yin houdingen. Het kan in het begin wat oncomfortabel voelen, maar uiteindelijk zul je letterlijk een release (ontlading) voelen. Hetzelfde gevoel dat je wellicht ervaart na een stevige massage.

Wat is Myo fascia release?

Myo fascia release is eigenlijk een chique woord voor spieren. Met speciale balletjes masseer je spieren en bindweefsel op het lichaam en voer je daarmee drukpunten uit. Extra lekker is het als je dat gebied daarna oprekt met een yin houding. In deze les ga je dat precies doen en ga je aan de slag met de benen en billen. De specifieke gebieden die in deze les worden geadresseerd zijn de hamstrings, quadriceps en de bilspieren. Marcel legt in de video stap voor stap uit hoe je de balletjes plaatst en wat je kan voelen. Daarna heb je steeds twee opties voor een yin houding, waar je twee minuten in blijft zitten. Je hoeft overigens niet de hele tijd te blijven rollen, als er een bepaalde plek is die wat gevoeliger aanvoelt heb je de keuze om daar wat meer of minder gewicht op uit te oefenen voordat je loslaat. Dit kan zorgen voor een extra release.

Voor deze les heb je nodig:

  • Bolster
  • Yogariem (Of een gewone riem of handdoek)
  • Yogablok
  • Tune-up fitness ball, lacrosse bal of tennisbal

 

Kledingcredits: t-shirt en short van H&M.

Meer over Marcel van de Vis Heil

Al meer dan twintig jaar beoefent Marcel van de Vis Heil yoga, nadat hij ontdekte dat de heilzame werking van yoga en meditatie hem hielp een moeilijke periode in zijn leven door te komen. Hij begon zijn reis met Ashtanga Vinyasa yoga en Vipassana meditatie, waarna hij overging naar meer statische, op alignment gebaseerde yoga. Lees meer over Marcel op zijn docentenpagina.

18 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief