Concentratie nodig? Beoefen Hakini mudra

  • Leestijd: 2 minuten
  • Jasmijn Demmer

Beetje afgeleid en weinig inspiratie voor een klus? Hakini mudra helpt je een handje. Deze mudra helpt je je concentratie te verbeteren en wordt niet voor niets de mudra van de geest genoemd. Met Hakini mudra creëer je een laserfocus. Zo rond je die taak toch gemakkelijk af. 

Deze mudra, genoemd naar de hindoegodin Hakini wordt veel gebruikt in meditaties. In het Sanskriet betekent Hakini ‘macht’ of ‘regel’. Hakini mudra wordt gebruikt om denken, focus en concentratie te verbeteren. Deze mudra wordt geassocieerd met het derde oog chakra, het energiepunt waar je inbeelding en instinct liggen.

Hakini mudra

Zo doe je Hakini mudra

Breng je handpalmen naar elkaar toe met enkele centimeters uit elkaar. Breng de vingertoppen en duimen van beide handen bij elkaar, zodat ze licht contact kunnen houden. Til je handen op tot het niveau van het derde oog chakra, in het midden van het voorhoofd.

Om de voordelen van deze mudra te versterken, wordt aangeraden de drishti (blik) op te tillen naar het derde oog. Daarnaast kun je bij het inademen door je neusgaten je tong tegen het gehemelte plaatsen en bij elke uitademing ontspannen.

Oefen mudra’s op Yoga by Happinez

Wil je oefenen met de mudra’s in de praktijk? Volg dan eens deze yogales met mudra’s en affirmaties op Yoga by Happinez.

DOE MEE OP YOGATV

 

Delen via:
16 november 2022

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief