5 tips om jong te blijven

  • Leestijd: 2 minuten
  • Maartje Verhoeven

Wij interviewden de Argentijnse yogadocente Veda Ela (55). Veda inspireerde ons met haar leefstijl, die haar bijzonder mooi en jong houdt (ja, dit is een recente foto!). Wil jij ook in contact komen met je innerlijke schoonheid en jeugdigheid? Haar eenvoudige yoga- en voedingstips laten je weer sprankelen.

De Argentijnse yogini Veda Ela geeft al meer dan 25 jaar les in yoga, meditatie en dans in Zuid-Amerika en Europa. In de wintermaanden leeft ze in de spirituele commune Pacha Mama in het regenwoud van Costa Rica. De rest van het jaar verblijft ze vooral in Nederland en kun je regelmatig lessen en workshops bij haar volgen.

Veda’s tips om jong te blijven

  1. Wees elke dag dankbaar voor het leven. Begin de dag met een aantal yogaoefeningen – het maakt niet uit welke, als je je er maar prettig bij voelt en mediteer. Weinig tijd? Tien minuten is al genoeg.
  2. Kies zo veel mogelijk voor vers, onbewerkt en biologisch voedsel. Groene bladgroenten zijn een bron van antioxidanten en het ontgiftende chlorofyl.
  3. Doe ten minste één ontgiftingskuur per jaar, bij voorkeur een klysma. Hierdoor gaat je huid glanzen en komt je geest tot rust.
  4. Zoek de frisse lucht op en breng tijd door in de natuur, in je eentje of met mensen die het beste in je naar boven brengen.
  5. Neem de tijd om af en toe in stilte alleen te zijn. Luisteren naar wie je werkelijk bent, helpt je bij het maken van je eigen keuzes en het vinden van gemoedsrust.

Online training: Blijf jong met yoga

Samen met hormoonyogadocente Sylvia Mullaart ontwikkelden we de online training Blijf jong met yoga, met 14 online lessen om je jong en vitaal te (blijven) voelen. Naast videolessen van Sylvia krijg je ook lessen van gastdocenten Skadi van Paasschen (Yin yoga), Marieke de Lange (Kundalini yoga) en Angela Kuipers (face yoga). Daarnaast ontvang je video talks van Sylvia met informatie over de werking van je hormonen, bijpassende artikelen, soul coaching-oefeningen voor een jonge geest, recepten en meer. In dit artikel lees hoe hoe yoga je helpt jong te blijven (met informatie uit wetenschappelijk onderzoeken).

NAAR DE TRAINING

 

Delen via:
24 juli 2017 | Laatst gewijzigd op 11 april 2018

Onbeperkt yoga en meditatie

  • Meer dan 25 yogastijlen en 400 online lessen zonder reclame
  • Met de beste Nederlandstalige docenten
  • Kies lessen voor ontspanning, een soepel lichaam of meer energie, meditaties, mindfulness- en ademoefeningen

0 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief