nietgratis
Yoga voor een soepele en ontspannen psoas

Yoga voor een soepele en ontspannen psoas

4.389 weergaven
Bewaar als favoriet

In deze les van Sabrina Soebhan ga je verder met houdingen voor een ontspannen psoas. Deze les bevat houdingen uit de vorige les van Sabrina (Stress relief yoga voor je psoas maar ook nieuwe psoas houdingen. In een zachte flow nodigt ze je uit om de houdingen ‘in beweging’ te houden en op een vloeiende en speelse manier te ontdekken welke bewegingsvrijheid je hebt.

Over stress relief en de psoas

De spier van de ziel, zo wordt de psoas wel genoemd. Niet voor niets. Sabrina Soebhan: ‘De psoas spieren liggen diep in het heupgebied. Ze verkrampen als we heftige emoties ervaren die stress of spanning geven. Dat zit zo: bij stress zenden onze hersenen razendsnel een signaal uit naar de psoas om in actie te komen, om te vechten, vluchten of bevriezen. Het is een reactie van ons brein uit de tijd dat we nog achtervolgd werden door brullende beren. Maar je activeert je psoas ook zonder die beren, gedurende de dag talloze keren geactiveerd. Dat kan tot verkrampingen leiden. Allerlei onverklaarde klachten zoals nekpijn, lage rugklachten of menstruatiepijn kunnen worden veroorzaakt door stijve, verkrampte of overbelaste psoas spieren. Het is dus zaak om een ontspannen psoas te hebben, bijvoorbeeld door regelmatig deze oefeningen te doen.’

Meer lessen voor een ontspannen psoas

Sabrina Soebhan is stressreductietrainer. Ze biedt verschillende tools om stress op fysiek, mentaal en emotioneel gebied te verminderen. Zo geeft ze geeft yoga, meditatie, mindfulness en lichaamsgerichte therapie, workshops binnen bedrijven en individuele sessies aan particulieren. Voor Yoga by Happinez maakte ze een programma van vier lessen over de psoas spieren. Je vindt het overzicht van haar lessen op haar docentpagina. Of volg haar op Instagram.

44 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief