nietgratis
Yin Yang yoga met psoas visualisatie

Yin Yang yoga met psoas visualisatie

3.621 weergaven
Bewaar als favoriet

In deze vierde les van Sabrina Soebhan stretch en versterk je je psoas spieren. Het is een Yin Yang flow met een helende psoas visualisatie aan het einde. Want niet alleen je lichaam kan je helpen deze belangrijke spieren te ontspannen, ook je geest heeft invloed op deze spiergroep.

Over stress relief en de psoas

De spier van de ziel, zo wordt de psoas wel genoemd. Niet voor niets. Sabrina Soebhan: ‘De psoas spieren liggen diep in het heupgebied. Ze verkrampen als we heftige emoties ervaren die stress of spanning geven. Dat zit zo: bij stress zenden onze hersenen razendsnel een signaal uit naar de psoas om in actie te komen, om te vechten, vluchten of bevriezen. Het is een reactie van ons brein uit de tijd dat we nog achtervolgd werden door brullende beren. Maar je activeert je psoas ook zonder die beren, gedurende de dag talloze keren geactiveerd. Dat kan tot verkrampingen leiden. Allerlei onverklaarde klachten zoals nekpijn, lage rugklachten of menstruatiepijn kunnen worden veroorzaakt door stijve, verkrampte of overbelaste psoas spieren. Het is dus zaak om een ontspannen psoas te hebben, bijvoorbeeld door regelmatig deze oefeningen te doen.’

Meer lessen voor een ontspannen psoas

Sabrina Soebhan is stressreductietrainer. Ze biedt verschillende tools om stress op fysiek, mentaal en emotioneel gebied te verminderen. Zo geeft ze geeft yoga, meditatie, mindfulness en lichaamsgerichte therapie, workshops binnen bedrijven en individuele sessies aan particulieren. Voor Yoga by Happinez maakte ze een programma van vier lessen over de psoas spieren. Dit is de laatste van de vier lessen. Je vindt het overzicht van haar lessen op haar docentpagina.

Volg Sabrina ook op Instagram.

47 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief