nietgratis
Voed compassie en geduld met Yin yoga

Voed compassie en geduld met Yin yoga

5.286 weergaven
Bewaar als favoriet

Bij Yin yoga beweeg je van spanning naar overgave en van ontspanning naar energie. Dat heeft een transformerend effect, zoals ook bij de les ‘Voed compassie en geduld met Yin yoga’. Deze les was onderdeel van de Back to Work met Yin challenge.

Over deze les

Ga lekker klaarzitten voor een les waarin je leert over het belang van goed stromende houtenergie. Het is dié vorm van energie die leidt tot nieuwe ideeën, heldere inzichten en zin om dingen te ondernemen. Het gevoel dat alles stroomt, lekker loopt en als vanzelf gaat.

Voordat je aan je houdingen begint, doe je een korte mantrameditatie. Zo land je helemaal in je lichaam. Je gebruikt daarbij de woorden Ham Sa of So Ham. Daarmee zeg je (in het Sanskriet): ‘Ik ben’. Deze mantra maakt dat je je geaard en aanwezig voelt bij jezelf. Klaar om elke uitdaging die op je pad komt, aan te gaan. Vergeet niet om na de les in alle rust na te voelen, zodat de houdingen zich helemaal in je lichaam kunnen integreren en je volledig profijt hebt van je les.

Voor de houdingen deze les heb je nodig: een yogablok, een bolster en een meditatiekussen.

Over José de Groot

José de Groot was een van de eerste docenten die Yin yoga in Nederland introduceerde. Inmiddels leidt José teacher trainingen, retreats en fertiliteitsworkshops.

Dankzij Yin yoga en meditatie laat José zich niet meer zo snel beïnvloeden door factoren van buitenaf. Op de mat leerde ze te observeren en voelen, waardoor ze (negatieve) emoties nu ook náást de mat los kan laten. Lees meer over José op haar docentpagina of volg haar op @yosedegrootyogatreat.

42 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief