nietgratis
Stretch je bindweefsel met Yin yoga

Stretch je bindweefsel met Yin yoga

20.497 weergaven
Bewaar als favoriet

Stretch je bindweefsel en ontspan met Yin yoga

Op 1 januari 2021 startten we met de Ayurveda Self-care challenge onder begeleiding van Ayurveda-coach en yogadocent Kim van der Veer. De les ‘Stretch je bindweefsel met Yin yoga’ was één van de lessen uit de challenge.

Bindweefsel en Yin yoga

Yin yoga is goed voor je bindweefsel en je gewrichten. In deze ontspannende les stretch je je bindweefsel en zorg je dat je je gewrichten soepel houdt. Kim neemt je mee door een aantal ontspannende houdingen die je lichaam soepeler maken en ze sluit af met een heerlijke eindontspanning.

Yin yoga en ayurveda

Met haar bedrijf Rasa geeft Kim wekelijks yogales en organiseert Ayurveda-workshops en bijeenkomsten voor en met moeders waarin ze de filosofie achter Ayurveda en yoga deelt. Ze leert je dat luisteren naar je lichaam het belangrijkste is wat je kan doen. Daarbij maakt ze de eeuwenoude tradities van Ayurveda eenvoudig toepasbaar in onze drukke dagelijkse bestaan. Ook publiceert ze boeken over Ayurveda, voor volwassenen en kinderen.

Ayurvadatip van Kim uit de Self-care Challenge

‘Wil je Ayurveda meer en meer integreren in je leven? Besef dan dat het belangrijk is om kleine stapjes te zetten. Bekritiseer jezelf niet, maar pak de draad weer op zodra het lukt. En kies voor in elk geval één ander fijn Ayurveda-ritueel dat je wel doet, zoals het tong schrapen of een (korte) olie-zelfmassage. Neem kleine stapjes; de meest duurzame veranderingen maak je niet in één dag.’

Wil je meer weten over Kim? Ga naar haar docentpagina of volg haar op @kimvdveer!

Met dank aan Grace Locations.

118 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief