nietgratis
Yoga practice voor meer energie

Yoga practice voor meer energie

12.001 weergaven
Bewaar als favoriet

Yoga practice voor meer energie

Op 1 januari 2021 startten we met de Ayurveda Self-care challenge onder begeleiding van Ayurveda-coach en yogadocent Kim van der Veer. De pittige practice voor meer energie was een van de lessen uit de challenge. De les begint heerlijk rustig, zodat je lichaam de tijd krijgt om op te warmen. Daarna volgen de staande en zittende houdingen waarmee je je lichaam lekker aan het werk zet!

Tip: leg vast een dekentje klaar voor de welverdiende Savasana op het eind van deze les. En misschien wat aromatische olie voor een fijne zelfmassage: lees het artikel over wonderolie om te zien welke olie fijn is tijdens en na je practice.

Yin yoga en ayurveda

Met haar bedrijf Rasa geeft Kim wekelijks yogales en organiseert Ayurveda-workshops en bijeenkomsten voor en met moeders waarin ze de filosofie achter Ayurveda en yoga deelt. Ze leert je dat luisteren naar je lichaam het belangrijkste is wat je kan doen. Daarbij maakt ze de eeuwenoude tradities van Ayurveda eenvoudig toepasbaar in onze drukke dagelijkse bestaan. Ook publiceert ze boeken over Ayurveda, voor volwassenen en kinderen.

Ayurvadatip van Kim uit de Self-care Challenge

‘Wil je Ayurveda meer en meer integreren in je leven? Besef dan dat het belangrijk is om kleine stapjes te zetten. Bekritiseer jezelf niet, maar pak de draad weer op zodra het lukt. En kies voor in elk geval één ander fijn Ayurveda-ritueel dat je wel doet, zoals het tong schrapen of een (korte) olie-zelfmassage. Neem kleine stapjes; de meest duurzame veranderingen maak je niet in één dag.’

Wil je meer weten over Kim? Ga naar haar docentpagina of volg haar op @kimvdveer!

Met dank aan Grace Locations.

45 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief