nietgratis
Zonnegroeten

Zonnegroeten

6.791 weergaven
Bewaar als favoriet

Zonnegroeten

Op 1 januari 2021 startten we met de Ayurveda Self-care challenge onder begeleiding van Ayurveda-coach en yogadocent Kim van der Veer. Deze les met Zonnegroeten was een van de lessen uit de challenge. Deze tien minuten zijn de perfecte start van je dag!

De Zonnegroet, of Surya Namaskar, ken je vast al wel. Voor alle dosha’s uit de Ayurveda is deze serie ideaal om volledig in balans te komen en je energieniveau weer op peil te brengen. Doe de serie gefocust, zie het als een vorm van meditatie in beweging.

Yin yoga en ayurveda

Met haar bedrijf Rasa geeft Kim wekelijks yogales en organiseert Ayurveda-workshops en bijeenkomsten voor en met moeders waarin ze de filosofie achter Ayurveda en yoga deelt. Ze leert je dat luisteren naar je lichaam het belangrijkste is wat je kan doen. Daarbij maakt ze de eeuwenoude tradities van Ayurveda eenvoudig toepasbaar in onze drukke dagelijkse bestaan. Ook publiceert ze boeken over Ayurveda, voor volwassenen en kinderen.

Ayurvadatip van Kim uit de Self-care Challenge

‘Wil je Ayurveda meer en meer integreren in je leven? Besef dan dat het belangrijk is om kleine stapjes te zetten. Bekritiseer jezelf niet, maar pak de draad weer op zodra het lukt. En kies voor in elk geval één ander fijn Ayurveda-ritueel dat je wel doet, zoals het tong schrapen of een (korte) olie-zelfmassage. Neem kleine stapjes; de meest duurzame veranderingen maak je niet in één dag.’

Wil je meer weten over Kim? Ga naar haar docentpagina of volg haar op @kimvdveer!

Met dank aan Grace Locations.

7 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief