nietgratis
Ontspan je zenuwstelsel

Ontspan je zenuwstelsel

3.906 weergaven
Bewaar als favoriet

In de hectiek van alledag dreigen we nogal eens te vergeten te ontspannen en los te laten. Met deze Kundalini yogales van Tim Schipper ontspan je je zenuwstelsel. De les is fijn voor in de avond, maar overdag je kan hem ook volgen.

Wat je moet weten over deze les

Bij de beoefening van deze ademhalingstechnieken is belangrijk dat je gecontroleerd ademt en in verbinding blijft met je navel. Als je net begint met yoga kunnen deze oefeningen best intensief zijn. Let er altijd goed op dat je niet meer inademt dan uit ademt. Krijg je een duizelig gevoel? Geen nood, stop dan even met de oefening en adem rustig in- en uit. Hoe vaker je de oefeningen doet, hoe beter ze je af zullen gaan.

Kundalini yoga en je zenuwstelsel

Tim Schipper is yogapsycholoog en Kundalini yogadocent. Hij geeft yoga- en meditatieworkshops in Amsterdam en runt samen met zijn partner de online Kundalini Yoga School. Tim: ‘Vaak zijn we geneigd om vanuit automatische patronen en ons ego te handelen. Door te oefenen met de beheersing van de adem maak je ruimte voor expansie van de geest. Zo creëer je ruimte in je hoofd en hart en kun je weer rust vinden om je zenuwstelsel te ontspannen. De oefeningen creëren balans tussen je parasympathische en je sympathische zenuwstelsel. Je ontwikkelt kalmte en focus.’

Lees meer over Tim op zijn docentpagina.

39 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief