nietgratis
Kalmeer je zenuwstelsel met Nadi Shodhana Pranayama

Kalmeer je zenuwstelsel met Nadi Shodhana Pranayama

5.493 weergaven
Bewaar als favoriet

Heb je last van stress of een onrustig gevoel? Dan helpen ademoefeningen je te kalmeren en weer nieuwe energie te krijgen. Dat kan al in vijf minuten, met deze korte ademhalingsoefening van Kim van der Veer: Nadi Shodhana Pranayama, oftewel de Wisselende neusgatademhaling. Dit is een oefening waarbij je afwisselend door je linker- en rechterneusgat ademt, wat ervoor zorgt dat je je zenuwstelsel kalmeert.

Het effect van Nadi Shodhana Pranayama

Nadi Shodhana Pranayama verlaagt de hartslag en verhoogt het zuurstofgehalte in het bloed. Zo reinig je de energiekanalen in het lichaam, zodat de levensenergie (prana) beter kan stromen. Ook kalmeert deze oefening de geest, omdat het zenuwstelsel wordt gestimuleerd. De Wisselende Neusgatademhaling is daarom ook fijn om te doen als je angstig of gespannen bent.

De wisselende neusgatademhaling activeert beide hersenhelften. Daardoor verbetert deze oefening de balans tussen de twee hersenhelften en tussen de mannelijke en vrouwelijke energie in het lichaam.

Selfcare challenge

Deze ademles was onderdeel van de Ayurveda Self-care challenge onder begeleiding van Ayurveda-coach en yogadocent Kim van der Veer. Heb je de challenge al gevolgd? Dan weet je al hoe heilzaam deze vijf minuten kunnen zijn. Is de les nieuw voor je? Zoek dan snel een rustig plekje en laat je begeleiden door Kim.

Wil je de andere lessen van Kim volgen? Ga dan naar haar docentpagina. En volg Kim op Instagram!

Met dank aan Grace Locations.

11 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief