nietgratis
Move and meditate

Move and meditate

3.080 weergaven
Bewaar als favoriet

Welkom bij de vijfde yogales van de Yoga Nieuwjaarschallenge 2023. In deze challenge van zeven lessen richt je je aandacht op het creëren van balans in 2023. Balans op je mat, maar ook in je dagelijkse leven. 

De vijfde les: Move and meditate

Om te mediteren hoef je niet altijd stil op een matje te zitten. In het dagelijkse leven zijn we immers ook altijd in beweging. In de les ‘move and meditate’ leer je hoe je kunt mediteren zonder je af te zonderen op een meditatiekussen. Je wisselt milde stretches af met korte momenten van meditatie.

Over de docent: Ingvild Molenaar

Het lichaam is een van de mooiste tools om jezelf echt mee te leren kennen. Als er iemand is die dat weet, dan is het yogadocent Ingvild Molenaar. Ingvild traint mensen op het gebied van fysieke en mentale veerkracht. Haar grote fascinatie is het werken aan lichaamsintelligentie en innerlijke groei, ‘de Binnen Wereld’ noemt ze dat.

Ingvild: ‘Yoga gaat niet over wat je doet, maar over wat je leeft. Het gaat over het innerlijke zijn. En het realiseren van je diepste werkelijkheid. De waarheid die yoga ons brengt is in alles, elk moment, altijd. Daarvoor hoef ik niet op een yogamat te gaan staan, ook al ben ik  dol op mijn practice. Mijn innerlijke ontwikkeling en de innerlijke verbinding is het allerbelangrijkste in mijn leven.’

Meer plezier in de yogawereld

Voor Ingvild is yoga alles wat ze doet en is: ‘Qua practice is meditatie mijn anker in elke dag. Ik ben niet strak of rigide in de yogaleer. Ik geloof dat plezier een essentieel onderdeel van onze ontwikkeling is en in rigiditeit zit geen plezier. We zouden meer plezier mogen brengen in de yogawereld en ik hoop dat ik daar wat aan kan bijdragen.’

Lees meer over Ingvild Molenaar

Wil je meer weten over Ingvild? Volg haar op Instagram of ga naar haar docentpagina. Ingvild geeft ook teachertrainingen bij Yogadreams. Wil je die docentenopleidingen bij haar volgen? Kijk dan op de website van Yogadreams.

38 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief