nietgratis
Grenzen bewaken

Grenzen bewaken

3.407 weergaven
Bewaar als favoriet

Welkom bij de tweede yogales van de Yoga Nieuwjaarschallenge. In deze challenge van zeven lessen richt je je aandacht op het creëren van balans in 2023. Balans op je mat, maar ook in je dagelijkse leven. 

De tweede les: Grenzen bewaken

Wat is genoeg voor jou? In de tweede les van deze serie yogalessen leer je je grenzen bepalen en bewaken, niet alleen op de mat maar ook in je dagelijkse leven. Samen met Ingvild stel je de vraag: ‘Wat is genoeg?’ Zo kun je voor het komende jaar kracht en vertrouwen ontwikkelen en zul minder vaak over je grenzen te gaan. Daarnaast werk je aan je heupstabiliteit door de buitenkant van je heupen sterker te maken.

  • Voor deze les is het fijn om een yogablok te hebben. Heb je geen yogablok? Gebruik dan bijvoorbeeld een dik boek om op te steunen.

Over de docent: Ingvild Molenaar

Het lichaam is een van de mooiste tools om jezelf echt mee te leren kennen. Als er iemand is die dat weet, dan is het yogadocent Ingvild Molenaar. Ingvild traint mensen op het gebied van fysieke en mentale veerkracht. Haar grote fascinatie is het werken aan lichaamsintelligentie en innerlijke groei, ‘de Binnen Wereld’ noemt ze dat.

Ingvild: ‘Yoga gaat niet over wat je doet, maar over wat je leeft. Het gaat over het innerlijke zijn. En het realiseren van je diepste werkelijkheid. De waarheid die yoga ons brengt is in alles, elk moment, altijd. Daarvoor hoef ik niet op een yogamat te gaan staan, ook al ben ik  dol op mijn practice. Mijn innerlijke ontwikkeling en de innerlijke verbinding is het allerbelangrijkste in mijn leven.’

Meer plezier in de yogawereld

Voor Ingvild is yoga alles wat ze doet en is: ‘Qua practice is meditatie mijn anker in elke dag. Ik ben niet strak of rigide in de yogaleer. Ik geloof dat plezier een essentieel onderdeel van onze ontwikkeling is en in rigiditeit zit geen plezier. We zouden meer plezier mogen brengen in de yogawereld en ik hoop dat ik daar wat aan kan bijdragen.’

Lees meer over Ingvild Molenaar

Wil je meer weten over Ingvild? Volg haar op Instagram of ga naar haar docentpagina. Ingvild geeft ook teachertrainingen bij Yogadreams. Wil je die docentenopleidingen bij haar volgen? Kijk dan op de website van Yogadreams.

24 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief