nietgratis
Ademoefeningen met de Bhastrika-ademhaling

Ademoefeningen met de Bhastrika-ademhaling

2.702 weergaven
Bewaar als favoriet

De Sanskrietnaam voor Bhastrika is balg en daar lijkt deze ademhaling ook op: op het blazen van een balg. Bij de Bhastrika-ademhaling adem je in een vast patroon snel en krachtig in en uit terwijl je je armen op het ritme meebeweegt.

De Bhastrika-ademhaling, een echte energy boost

De Bhastrika-ademhaling is een echte energy-boost: hij verbetert de bloedcirculatie in je lichaam, helpt gifstoffen beter af te voeren, vermindert negatieve gedachten, geeft je (veel) nieuwe energie en hij is goed voor je immuunsysteem. Een en al goeds dus!

In deze les warm je eerst op met een rustige ademoefening. Daarna legt de ervaren docent Robert Knol (zie ook Yoga magazine 6-2020!) de Bhastrika-ademhaling een keer uit waarna je hem zelf mee kunt doen. Hij sluit af met een korte meditatie.

Mocht je je een beetje duizelig worden van deze ademhaling, pas dan het tempo van de ademhalingen aan naar een tempo dat goed voelt voor jou.

Het beste is om deze les op een nuchtere maag te volgen. Let op: heb je een hoge bloeddruk, last van paniekaanvallen of ben je zwanger? Dan kun je de oefeningen beter alleen onder begeleiding doen.

Meer lezen over de adem? Ga dan naar onze pagina over Pranayama.

Meer informatie over Robert vind je onder andere op www.robertknol.nl

23 reacties


Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief