Je bent hier: Home / Reizen / Yoga op IJsland

reisaanbieding

Yoga op IJsland

Een wonderschoon eiland op maar drie uur vliegen, vier zo groot als Nederland met nog niet eens 300.000 inwoners. Hier moet je toch de ultieme natuurervaring kunnen vinden? En die vonden we, in combinatie met yoga.


Deze reis meteen boeken?

Onderaan deze reispagina vind je een boekingsformulier en meer informatie over data en prijzen. Yoga Magazine stelt deze reizen speciaal samen met Happy Soul Travel. Voor meer informatie kun je contact opnemen via 020-6230673 of info@happysoultravel.nl.

vanaf € 1066,-

 Boek deze reis 

Monique Jansse over deze reis:

IJsland stond al tijden hoog bovenaan mijn wensenlijstje om eens te bezoeken. We vonden een plek voor de ultieme ervaring van yoga in de natuur. Retreats in alle seizoenen, opgezet door een vrolijk Zwitsers stel die jou het échte IJsland willen laten ervaren, weg van de typische toeristenplekken. Dat doen ze in combinatie met yoga, wandelingen door desolate natuur en langs krachtplekken. Badderen in heetwaterbaden, eten op bijzondere plekjes en vergezichten die eeuwig op je netvlies blijven…

Accommodatie

Deze retreats vinden plaats in en rondom het sympathieke stadje Akureyri, in het noorden van IJsland, bekend om haar milde en drogere klimaat. De eigenaren van dit retreat hebben hier twee huizen ter beschikking in een rustige villawijk waar je als groep slaapt. De kamers zijn basic maar comfortabel ingericht en er is een gemeenschappelijke keuken, zitkamer en tuin met jacuzzi. De yoga zelf vindt plaats in de yogazaal net buiten het stadje en je wordt opgehaald met een busje om hiernaar toe te gaan. Met het ontbijt en kun je zelf kijken wat je wilt doen: ergens een broodje eten in het stadje of wat dingen kopen in de supermarkt en thuis klaarmaken. Lunch of diner is elke dag gemeenschappelijk, beetje afhankelijk van het programma van die dag.

Programma Yoga & Hiking Retreat

Deze retreats zijn een fantastische combinatie tussen yoga en wandelen. Vaak doen je de ochtendyoga in de zaal met uitzicht op de bergen die bij het huis van de eigenaren ligt, gevolgd door een excursie naar een wandelgebied. Dat is de ene keer een klein eilandje tussen de fjorden bekend om zijn krachtige energievelden, de andere keer een afgelegen bergmeer, dan weer wandelen tussen lavaformaties, het bezoeken van een machtige waterval, dwalen over dampende geiservelden… In de natuur doen we vaak ook nog yoga-oefeningen. De wandelingen duren gemiddeld 2 tot 3 uur en zijn goed te doen voor de gemiddelde wandelaar. We dineren op bijzondere locaties met lokale producten waar we ook steeds meer inzicht krijgen in de IJslandse manier van leven. Klik hier voor een uitgebreid programma van dag tot dag.

Programma Yoga Under The Midnight Sun

Tijdens deze retreat ervaar je de kracht van de middernachtzon, terwijl je yoga beoefent in de nabijheid van de fjorden. Verder verblijf je zelfstandig in een van de appartementen in het stadje Akureyri en verzorg je hier zelf je maaltijden (of je gaat lekker uit eten in een van de vele restaurantjes in de buurt). Bij deze week ben je dus wat meer zelfstandig dan tijdens de Yoga & Hike week. We maken een gezamenlijke excursie naar het wereldberoemde Lake Mývatn met het vulkanische landschap en de natuurspa. Optioneel is een uitstap naar de hooglanden, waar je maanlandschappen, een prachtige natuurbad en verborgen watervallen kunt ervaren.

Begeleiding

Ulrica is een vrolijke Zwitserse, die haar hart en ziel aan IJsland heeft verbonden. Zij is internationaal opgeleid in de traditionele yogapraktijken van de asana’s (yogahoudingen), pranayama (ademhalingstechnieken) en meditatie. Tijdens haar yoga combineert zij diverse stijlen, zoals Hatha, Vinyasa en Anusara en kijkt ze naar wat de groep nodig heeft. Ze werkt heel intuïtief. Yoga ziet zij als een prachtige manier om verbinding te maken met onze oorsprong. Dit is het centrale thema van de yoga: de diepgaande inzichten en praktijken van yoga te integreren in het dagelijks leven. Zo kunnen we ons weer leren verbinden met ons lichaam en onze ademhaling en leren we te leven vanuit onze essentie. “In IJsland zijn we in staat om te voelen wat het betekent aanwezig zijn met al onze zintuigen, diep geworteld in de kracht van de levende aarde en met een open geest voor de uitgestrektheid van de IJslandse lucht. Dit is pure yoga!” Haar lessen zijn toegankelijk voor alle niveaus.

Haar man, Andreas, verzorgt alle logistiek en de excursies. Hij weet ongelofelijk veel over het eiland en door hem krijg je echt een heel goed beeld van de natuur, maar ook van het leven op IJsland zelf. Fascinerend om te zien en te horen!

Groepsgrootte

De groep bestaat uit 6 tot 15 personen.

Prijs & periode

Data Tweepersoonskamer Eenpersoonskamer
12-17 maart 2017 Yoga & Hiking € 1220.00 € 1495.00
18-23 juni 2017 Yoga & Hiking € 1450.00 € 1725.00
16-21 juli 2017 Yoga & Hiking € 1450.00 € 1725.00
30 juli – 04 augustus 2017 Yoga Under the Midnight Sun € 1160.00 € 1435.00
03-08 september 2017 Yoga & Hiking € 1260.00 € 1535.00

Bovenstaande prijzen zijn de prijzen p.p..

Inclusief

 • 5 overnachtingen
 • alle yogasessies (ca. 2 per dag)
 • lunch of diner (afhankelijk van het programma)
 • al het vervoer naar de wandelplekken
 • alle excursies/wandelingen
 • toegang tot heetwaterbaden
 • EXTRA: Northern Light of Midsummer Night Spa sessie

Exclusief

 • Vervoer van en naar Akureyri
 • Ontbijt en lunch
 • Extra drankjes bij het diner
 • Reis- en annuleringsverzekering (wel verplicht)
 • Boekingskosten van € 15,- p.p.

Transport

Akureyri is op verschillende manieren te bereiken. Je kunt vliegen op Reykjavik en vanaf daar een binnenlandse vlucht nemen (let erop dat je voldoende tijd hebt tussen de vluchten, want de bus doet er minimaal 45 minuten over van de internationale naar de lokale luchthaven). Je zou er ook voor kunnen kiezen of met een bus vanuit Reykjavic naar Akureyri te gaan. Er zijn bussen die er 6 uur over doen of bussen die er 10 uur over doen en onderweg nog op verschillende mooie plekken stoppen. De tickets kun je boeken via bijvoorbeeld www.cheaptickets.nl of www.wtc.nl. Je kunt ook contact opnemen met onze vluchtspecialiste Bianca Soolsma via bianca.soolsma@travelcounsellors.nl, zodat zij alles voor je kan regelen.

Wij raden je aan om ervoor te zorgen dat je op de eerste dag in de loop van de dag of in elk geval aan het einde van de middag aankomt en dat je op de laatste dag pas rond 16.00/17.00 uur vertrekt. Je zou dan bijvoorbeeld nog die dag naar Reykjavic kunnen vliegen en daar nog een paar dagen verblijven of de volgende dag vanaf daar terug naar Nederland kunnen vliegen.

Klimaat, Midnight Summer en Noorderlicht

Je denkt misschien: IJsland, koud! Maar dat valt eigenlijk reuze mee. Juist in het noorden is het klimaat door de warme golfstroom vrij mild en wordt het in de winter niet kouder dan een aantal graden onder nul, terwijl het in de zomer weken achter elkaar zonnig kan zijn met temperaturen rond de 15 graden. Als je het Noorderlicht wilt zien (natuurlijk nooit gegarandeerd), maak je goede kans tussen september en maart. Wij waren er begin september en hebben het twee avonden gezien! Ook de zomer is spectaculair omdat je dan in juni, juli en augustus heel lange dagen hebt door de middernachtzon.

Aanbieding

Lezers van Yoga Magazine krijgen een Northern-light of Midsummer night-spa cadeau.