Yoga en Wellness Retreat in de Algarve

Dompel je net als Heleen in Yoga Magazine 5 van 2021 een paar dagen of langer onder in dit Yoga en Wellness Retreat in de Algarve, een van de mooiste streken van Portugal. Je kiest zelf de lengte van je verblijf en waarop je wilt focussen, bijvoorbeeld yoga, mindfulness & stressmanagement of een immunity booster-programma. Ook leuk om samen met een vriendin of met je partner te doen. En met een huurautootje erbij zit je zo bij de mooiste strandjes met rode rotsformaties en een turquoise zee.

Over het Yoga en Wellness Retreat in de Algarve

Soms kom je van die plekken tegen waarvan je meteen weet: ja, dit is het! Dat gevoel krijg je bij dit kleinschalige boutique retreat in het hart van de Algarve. Hier kun je van half maart tot half november terecht voor een heerlijke vakantie vol yoga, mindfulness en ontspanning. Je bepaalt zelf de start- en einddatum zodat je hier heel flexibel terecht kunt in een periode die voor jou precies goed uitkomt.

Het hotel

De acht ruime kamers in dit boutique-retreat zijn sfeervol en met natuurlijke materialen ingericht en hebben de lekkerste (tweepersoons)bedden. Elke kamer heeft een eigen douche, toilet en wastafel. Er is een heerlijke tuin met loungebedden, een fijn zwembad, veel plekjes om te ontspannen en een ruim terras. De yogalessen volg je buiten of in de mooie “geodesic dome”, een bolvormige ruimte met grote ramen.

Binnen is een gezellige gemeenschappelijke ruimte waar je alleen of met de andere gasten kunt eten. Het eten is heerlijk en natuurlijk biologisch en vegetarisch. In de ochtend is er een uitgebreid ontbijt na de yogales en ’s avonds een driegangen diner. Overdag kun je zelf op pad gaan naar een van de strandjes in de omgeving of een mooie dorp (bijvoorbeeld Paderne) bezoeken. Lourenço deelt graag zijn mooiste strandplekjes met je!

De programma’s

Tijdens dit retreat kun je kiezen uit verschillende programma’s die zijn afgestemd op andere behoeften.

De dagindeling is globaal als volgt:

  • 9:00 yogales
  • 10:30 ontbijt
  • 11:00-18:30 vrije tijd/massages/therapieën
  • 18:30 yogales
  • 20:00 diner

Programma 1: Mindfulness & Stress Management Retreat

Dit retreat is voor iedereen die tot rust wil komen, bewuster in het leven wil leren staan of patronen wil doorbreken die stress voeden. Tijdens dit programma leer je om volledig aanwezig te zijn, bewust te zijn van waar je bent en wat je doet, en niet reactief te zijn of overweldigd te worden door je omgeving. Je leer hoe je digitale digitale afleiding de baas kan worden en je echt te focussen op jezelf.

Je hebt dagelijks twee sessies, een gericht op yoga en de ander op mindfulness. Daarbij leer verschillende technieken die je ook in je dagelijks leven kunt toepassen.

Programma 2: Yoga Retreat

De yoga- en wellnessretraite is geschikt voor zowel voor beginnende als ervaren yogi’s, de dagelijkse yogasessies worden namelijk afgestemd op jouw eigen niveau en doelen. De yogalessen omvatten asana’s (fysieke houdingen), pranayama (ademhaling) en meditatie. De volgende yogastijlen komen aan bod tijdens dit retreat: Vinyasa, Yin yoga en zelfs Aerial yoga waarbij je je lichaam volledig leert overgeven aan de zwaartekracht! Er zijn twee lessen per dag en bij deze retreat zit ook een heerlijke ayurvedische massage inbegrepen.

Programma 3: Immunity Booster Retreat

Voel je je soms traag, prikkelbaar en chagrijnig, soms gepaard met hoofdpijn? Dan is dit retreat een cadeautje: het is een boost voor je immuunsysteem met antioxidanten en een speciaal detoxprogramma. Onder begeleiding van deskundigen leer je pauzeren, resetten, diep ademen en nieuwe en gezonde gewoontes ontwikkelen. Welke je ook kiest, je voelt je lichter, helderder en energieker. Deze retraite kan je lichaam een ​​nieuwe start geven, je energieniveau verhogen en gewichtsverlies bevorderen. Je kiest zelf op welke manier je gaat ontgiften, bijvoorbeeld door sapvasten of mild vasten in overleg met het team.

Extra Behandelingen

Naast de bovengenoemde programma’s kun je los allerlei extra behandelingen en verschillende soorten massages bijboeken.

Meer informatie en data


 

Meer weten over deze reis, het verblijf, de begeleiding, de beschikbare data en prijzen? Klik verder om meer te lezen en je reis te boeken.

vanaf € 483,-

 INFORMATIE & DATA 

 

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief