Vijf elementenretreat in de Bourgogne

In een uitgestrekte vallei in de Bourgogne ligt een prachtig landgoed met een eigen moestuin, een heerlijk verwarmd buitenzwembad, luxe yogaruimte en een yogadeck in de buitenlucht. Hier organiseren de Nederlandse Annemarie en Martijn een aantal bijzondere retreats met verschillende thema’s, met als basis de elementenleer.

Je geniet van het Franse platteland, de sfeervolle gîtes en de zorgzaamheid van het team. Je kunt kiezen uit onder andere de Elemental Retreats, de Nourish Yourself-weken en de Couples Retreat. Naast de speciale retreatweken is er ook een doorlopend, meer vrijblijvend programma voor iedereen die in zijn of haar eigen tijd wil komen met een aanbod aan yogalessen, maaltijden en massages. De retreats zijn geschikt voor alle niveaus.

De accommodatie

Je verblijft in Franse ruime 4-sterren gîtes (huisjes) van 70 m2 op het erf, met een eigen keuken, badkamer en houtkachel. Elke gîte heeft twee slaapkamers en een badkamer. Je kunt ervoor kiezen een eigen slaapkamer te boeken (waarbij je dus de badkamer met de andere kamer deelt) of deze te delen met iemand anders (bedden kunnen uit elkaar).

De gîtes zijn van alle gemakken voorzien en kijken met eigen terrassen uit op de omringende bossen en heuvels. Ook hebben ze een eigen keukentje. Er is een zwembad, een hottub, een yogazaal en -platform en een vuurplaats. In de uitgestrekte heuvels en bossen om het terrein kun je eindeloos wandelen, fietsen en proeven van het Bourgondische leven. Het domein ligt in de Morvan waar je je longen vol kunt zuigen met de schone lucht en jezelf tegoed kunt doen aan de eindeloze sterrenhemel vanaf je privé terras of vanuit de hottub. Tijdens de retreats wordt er gekookt op basis van de vijf elementen. De keuken is zoveel mogelijk biologisch. Eieren komen van eigen kippen en de dieren lopen vrij rond.

De begeleiding en programma’s

Annemarie geeft al vijftien jaar yoga, retreats en reflectie-coaching. Daarvoor had ze een carrière in de media. Toen ze besloot het roer om te gooien is ze alleen op reis gegaan naar Azië en de Himalaya om eerst te gaan voelen wat ze echt wilde leren en delen. Tussen de krachtige natuurelementen kwam ze erachter dat het allemaal draait om het spel tussen de vijf elementen. Van buiten én van binnen.

Je kunt kiezen uit een aantal verschillende thema retreats of een doorlopend programma boeken.

The Elemental Retreat – “A journey through the 5 Elements”

Tijdens deze week waarbij Annemarie je begeleidt, maak je een reis in jezelf aan de hand van de vijf elementen. Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether zijn niet alleen te ervaren in je omgeving, maar ook in jezelf. Ieder mens heeft alle vijf de elementen in zich, maar er zijn er vaak 1 of 2 die de boventoon voeren. Dit uit zich door bepaalde kenmerkende eigenschappen, emoties, gedachten en fysieke karaktereigenschappen. Welke zijn dat bij jou? En hoe kun je ze goed balanceren zodat je gezond en gelukkig leeft? Je gaat tijdens deze week op zoek naar jouw elementaire karakter en brengt de elementen in balans. Aan de hand van yoga, ademwerk, coaching en lessen over de vijf-elementenleer, de seizoenen en je maancyclus word je letterlijk en figuurlijk gevoed met alles wat jouw lijf, mind, hart en ziel nodig heeft.

Prijzen

Een retreatweek boek je al vanaf € 1450,- p.p. voor een tweepersoonskamer en € 1750,- voor een eenpersoonskamer. Dit is incl. overnachtingen, maaltijden en de dagelijkse sessies. Het individuele programma waarbij je je eigen schema kunt volgen is vanaf € 895,- voor een 7-daagse (gedeelde kamer) en € 1250,- voor een eenpersoonskamer.

Meer informatie en data


 

Meer weten over deze reis, het verblijf, de begeleiding, de beschikbare data en prijzen? Klik verder om meer te lezen en je reis te boeken.

vanaf € 895,-

 INFORMATIE & DATA 

 

Schrijf je nu in voor de yoga nieuwsbrief